Stilius a la Pinskuvienė | Diena.lt

STILIUS A LA PINSKUVIENĖ

Socialiniuose tinkluose akimirksniu pasidalyta nuotrauka: Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdyje prie durų atitvertas gardas – vieta žurnalistams. Pasak Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, tai galėtų būti Metų nuotrauka, simbolizuojanti valdžios nepagarbą piliečių teisei į informaciją ir žurnalisto teisei dirbti savo darbą.

Tik nežinia, kokią "avietę" skirti rajono merei Živilei Pinskuvienei, ne tik žabojančiai žiniasklaidą, bet ir užsiimančiai viešomis patyčiomis. Paklausti apkūnios, vidutinę negalią turinčios moters, ar telpa į kėdę, tolygu po chemoterapijos nuplikusiam žmogui replikuoti dėl šukuosenos.

Didžiosios Britanijos ekspertai ragina šaipymąsi iš stambių žmonių vertinti taip pat griežtai kaip ir rasizmą arba seksizmą, už tokias patyčias, anot jų, turėtų bausti teismai. Bet čia Lietuva, pagal patyčių paplitimą tarp paauglių pirmaujanti tarp 42 Europos ir Šiaurės Amerikos šalių. Ko ir stebėtis, kai suaugusieji rodo tokį pavyzdį.

Kai M.A.M.A scenoje klounu buvo pavaizduotas žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis, jo partijos nariai iškart sukilo – patyčios, blogas pavyzdys jaunimui! Kai savivaldybės vadovė demonstruoja cinizmą, visi politikai praleidžia negirdomis. Nes buvimą valdžioje dauguma supranta ne kaip tarnystę, o kaip neribotas privilegijas. Ir Ž.Pinskuvienė yra pareiškusi: esanti merė, tad galinti daryti ką nori. Štai ir daro: žinos čia visokios nepatogios žurnalistės, kaip gyvenimą gadinti!

Panašu, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė Ž.Pinskuvienė turėjo iš ko pasimokyti. Neseniai viešai aimanavo, kad ne kartą iš partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho yra girdėjusi įžeidžiančių pasisakymų moterų atžvilgiu. Paprastai tokius išbandymus perėjusios moterys būna solidarios ir užjaučiančios vieną kitą. Tik, kad užjaustum, reikia ne geros išvaizdos, o geros širdies. Yra tokia mįslė apie kiaušinį: pramuši ledą – rasi sidabrą, pramuši sidabrą – rasi auksą... Štai toks ir ponios Pinskuvienės gražusis stilius: pramuši įvaizdį ir makiažą – rasi aroganciją, pramuši aroganciją – rasi chamiškumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Uzi

Duok kiaulei ragus tai visa pasauli isbadys.Ko ta pania laiko.....

Cha cha cha

Socialdemokrarų darbo partija tapo kitų partijų šiukšlių surinkimo punktu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS