Strateginė partnerystė | Diena.lt

STRATEGINĖ PARTNERYSTĖ

Šarūnas Jasikevičius vis dar Lietuvoje, bet plakatus "Šarai, pasilik!" jau galima traukti iš užkaborių. Geriausias šalies krepšinio treneris atsidūrė Stambulo "Fenerbahce" akiratyje ir kalbėjosi su šio klubo vadovybe. Ar tai reiškia, kad Šaro LKL arenose nebematysime?

Po septynerių metų nutrūkusi Željko Obradovičiaus ir Turkijos superklubo draugystė gali gerokai sumaišyti kortas ir lietuviams. Kad Š.Jasikevičiaus persikėlimas į Stambulą būtų didelė netektis, neverta nė minėti. Klausimas tik vienas – kaip skaudžiai tai atsilieptų Kauno "Žalgirio" klubui ir visam šalies klubiniam krepšiniui. Ne paslaptis, kad Šaro kalibro asmenybės nėra nė vienoje LKL komandoje. Jis – ryškiausias lygos veidas, padedantis parduoti lygos kuriamą produktą. Laikinojoje sostinėje jo įtaka dar didesnė. Akivaizdu, kad treneris, pats daugelį metų buvęs vienas geriausių Europos įžaidėjų, gerokai palengvina komandos formavimą. Viena vertus, jis, tarsi patyręs šachmatininkas, žino, kurias figūras reikia žūtbūt išsaugoti, o kurias galima paaukoti. Be to, jau spėtas užtarnauti naujus talentus puikiai atskleidžiančio trenerio autoritetas gerokai padeda derybose su paklausiais žaidėjais. Kitaip tariant, beveik milijonas, išleidžiamas Š.Jasikevičiaus algai, sugrįžta ir pigesnėmis sutartimis su žaidėjais, ir išmokomis už pergales bei tūkstančiais papildomai parduotų bilietų.

Kita vertus, Šaro mokytoju vadinamas Ž.Obradovičius pasitraukė ne šiaip sau. Kalbama, kad skolų prispaustas Turkijos klubas drastiškai mažins biudžetą. Ir nors 20 mln. eurų metams vis tiek bus kokius du kartus daugiau, nei gali surinkti žalgiriečiai, "Fenerbahce" statusas neabejotinai keisis. Tad vargu ar Šarui verta iš Eurolygos vidutinioko keltis į tokio pat lygio klubą. Žinant lietuvio ambicijas, jam laisvė ir galimybė lipdyti savo kolektyvą yra svarbesnė nei papildomi skaičiai sutartyje. Tad, nepaisant visų pagundų, strateginė partnerystė, džiuginanti šalies krepšinio aistruolius, turėtų tęstis ir ateinantį sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šaras

Liks bukit ramūs

strategine partneryste

buna tik tarp geju ir lezbieciu......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS