Tegyvuoja kiaulės snukis! | Diena.lt

TEGYVUOJA KIAULĖS SNUKIS!

Nomenklatūrinės gaujos valstybės biudžeto sąskaita smaginasi toliau. Štai ekonomistas Ž.Mauricas pastebėjo akiplėšišką reiškinį: jei privačiame sektoriuje atlyginimų augimas antrąjį šių metų ketvirtį siekė 6,8 proc., tai viešojo sektoriaus algos kilo šuoliais – net 12,8 proc.

Kas čia, po galais, vyksta? Gal gydytojai ėmė gauti savęs vertą atlygį? O gal mokytojams didėjo valandinis įkainis, kaip dekoratyviai svajoja Seimo narė D.Šakalienė?

Ką jūs! Švietimo ministras ir Co tik praėjusią savaitę sužinojo, kad etatinė sistema veikia nebent ministerijos stalčiuose, ir šuniukus sukorė ant mokyklų vadovų ir mokytojų nesutarimų.

Tik kad šimtai mokymo įstaigų apskritai neturi vadovų (niekas nenori to vidurių skausmo), tai su kuo ten nesutaria pedagogai?

Gal galėtų kas nors iš pernokusios biurokratijos mikimauzų paaiškinti, kodėl pedagogams trūksta pinigų, jei valstybė švietimui skiria 14 proc. bendrojo vidaus produkto? Šis vidurkis visoje ES yra kuklesnis ir siekia tik 10 proc. BVP.

"Kur babkės, blia?" – paklaustų Tado Blindos padermė tarpuvartėje.

Babkių nėra, bet algos viešajame sektoriuje vis tiek kažkam kilo 12,8 proc.

Kam, mieli Lietuvos vargdieniai? Gal į jus valdžia pagaliau atsisuko veidu, o ne subine?

Na, sakysite, kam čia taip skardžiai...

Kam? Juk atlyginimus veikiausiai sau pasipuošė ne kas nors kitas, o perteklinių ministerijų, perteklinių departamentų, niekam nereikalingų centrų ir institutų mėsėdžiai, kurie per raugėjimą net per TV nebesugeba normaliai šnekėti. Jie tik leidžia gomurinius garsus iš virškinamojo trakto, nes būtent taip pas mus kuriamas solidaus viršininko įvaizdis.

Tegyvuoja sotus, aptukęs, savimi patenkintas ir už nieką neatsakantis kiaulės snukis!

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kikis

Puikus nuotraukos užvadinimas,:))

Dėl nepilnų mokyklų

Ar būtina kiekviename beveik bevaikiame kaime steigti ATSKIRAS mokyklas? Gal mažuose kaimuose pakanka tiesiog ten veikiančių konkrečiai jam reikalingų klasių? O jos visos priklausys VIENAI JUNGTINEI RAJONINEI MOKYKLAI su visoms vienu direktoriumi ir kt. personalu? Gal kaimus tai apsaugos nuo mokyklų uždarymo šalies pasieniuose ir kaimuose ir DIRBTINIO VERTIMO MOKYTIS KITAKALBĖSE m-klose? Gal bent iki 12 m. jie galėtų namuose gyventi ir savo kaime (ar netoliese) mokytis? Gal mokymosi laikas tokiuose m-klų padaliniuose galėtų prasidėti ne vienu metu, o su 15-30 min. skirtumu? Pirma mokinius nuveža į toliausiai esančias m-klas, o tada į artimesnes. Tada mažiau autobusiukų ir vairuotojų reikėtų - irgi taupymas.

lkauniete

seime ir vyriausybeje isirange ATSITIKTINIAI zmogenai,kai juos [kiauliasnukius!!] ismeshim su meshlo shakemis ---padetis pasikeis ...nei geltonu liemeniu .nei slavu maidano ---mums nereiketu ,, mes tai atliksime TAIKIAI ,,, nes labai jau mes kantrus,,,,nors nuskurdinti ir mainami kiauliasnukiu "atlekomis" feeee,net biauru ir gyvenimas toks ,ir tie kiaules snukiai Autorius -Vyvat--- ir vel I taikini 100%
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS