Turginiai štampai | Diena.lt

TURGINIAI ŠTAMPAI

Greičiau tie rinkimai – nuolatinis rinkėjų ir kandidatų rėmėjų pešiojimasis kiek pabodo. Žinoma, kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę bet kuriuo klausimu, tik viešai diskusijai ne visi subrendę ir kultūros stoka neretai sužydi visomis vaivorykštės varsomis.

Balsuosime ne tik už prezidentę/-ą, dar bus referendumų. Neturiu aiškios nuomonės dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo. Jei jie konstruktyviai dirba, tebus nors trys šimtai, jei taip, kaip dabar, – ir dvidešimties per daug. Tik tiek, kad mažesniam Seimui lengviau daryti įtaką, ir suinteresuoti asmenys tuo pasinaudotų.

Už nieką neagituoju, balsuokite kas už ką norite. Tik labai gerai pagalvokite, nesivadovaudami agentūra "viena boba sakė".

Triukšmas dėl dvigubos pilietybės aiškiai perdėtas: jei kam nors tų pilietybių reikia, tam yra pagrindo, į kurį niekas nenori gilintis. Europoje yra tik šešios šalys, neleidžiančios turėti antrą pilietybę. Kodėl tik tiek ir ar kitoms nuo antros pilietybės blogiau? Iš vienos pusės mes kviečiame emigrantus grįžti, iš kitos blokuojame jų siekį išlaikyti ryšį su tėvyne. Vieno kandidatų siūlomas Lietuvio pasas yra kadaise dalytos Lenko kortos atitikmuo ir neturi jokios juridinės galios. Be to, tautybė ir pilietybė – kiek skirtingi dalykai. O tokį "argumentą", kaip "esat kitos valstybės piliečiai, tai ten ir sėdėkit", galit pasakyti JAV piliečiams Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui arba Bulgarijos piliečiui Jonui Basanavičiui.

Jei dar neapsisprendėte, už ką balsuosite, pažiūrėkite, kaip elgiasi kandidatų rėmėjai ir jų elektoratai. Kiek jie adekvatūs ir kiek plūsta konkurentus, dažniausiai besivadovaudami ne analize, o turginiais štampais. Ir kaip elgiasi patys kandidatai.

Šiaip ar taip, dar viena nenuobodi savaitė. Už nieką neagituoju, balsuokite kas už ką norite. Tik labai gerai pagalvokite, nesivadovaudami agentūra "viena boba sakė". Ir būtų pagirtina gerbti balsuojančius už kitą kandidatę/-ą. Net už beviltišką.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ats

Navakas šiandien adekvatus ir rašo apie politiką, kai neadekvatus - rašo poeziją: juk ta ir ta iš P raidės: Politiką pursluoju Poeziją pi...oju Pilietį Girėną Prikelsim iš kapo Štai ir pritrūkau papo Patraukiau putoto alučio Žiū, atsirado protučio... Iš neskelbtos K.N. poezijos

Nusivalo

Gal ir gerai, kad yra tų purslotojų - lengviau ekraną nuo rasos nuvalyti :)

kauniete-suvalkiete

K.Navakas visada atviras irrrr pataiko I deshimtuka pagarba Irrrrrr ----tie besiseiliojantys Dievo nuskriausti komentuojantys ir ju purslai ---dar karta irodo ,kad autorius yra visiems idomus irrrr skaitomas!! valio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS