Tyla prieš audrą | Diena.lt

TYLA PRIEŠ AUDRĄ

Kadenciją baigiančio Seimo Kultūros komiteto pirmininko žvilgsnis galaktiką (ką jau kalbėti apie Lietuvą) nūnai jau skrodžia šviesmečiais. Ponas R. Karbauskis prieš pat pirmąjį rinkimų turą atrado savyje astrofotografą. Pradžiuginęs gerbėjus fantastiškomis beribės visatos nuotraukomis, pats tryško džiaugsmu, kad štai niekas bent jau tuo metu negali pasityčioti iš jo naujo pomėgio, nes kaip tik įsigaliojo rinkimų agitacijos draudimas.

Bet visi draudimai kada nors baigiasi, tad netrukus atsirado suabejojusiųjų tų fotografijų autoryste. Tačiau pirmininkui tas jau nesvarbu, pirmadienio naktį jam ir taip tarsi mėnulis ant galvos nukrito, kai paaiškėjo, kad anei išmokos, anei priemokos, anei permokos nepadėjo.

Sukrėtimas buvo toks, kad ponas net Pasaulinę trąšų dieną pamiršo, to gėrio, kuris, anot žinovų, gelbėja milijardus pasaulio žmonių nuo bado, šventę. Ne veltui juk šių metų Nobelio taikos premija skirta WFP – Pasaulio maisto programai, didžiausiai planetoje su badu kovojančiai humanitarinei organizacijai.

Bet šįkart kalba ne apie tai. Kas gi kaltas, kad vėl išrinko ne tuos? R. Karbauskiui – tai mįslė, apie tai jis savo feisbuke dar net nepasireiškė, ten kol kas puikuojasi tik Burbulo ūko nuotraukos.

Bet šįkart kalba ne apie tai. Kas gi kaltas, kad vėl išrinko ne tuos? R. Karbauskiui – tai mįslė, apie tai jis savo feisbuke dar net nepasireiškė, ten kol kas puikuojasi tik Burbulo ūko nuotraukos. V. Tomaševskis dėl savo bendražygių nesėkmių užtikrintai rodo į lapiną Tapiną, G. Kirkilo manymu, kalčiausia čia pandemija, rinkėjų baimės ir turbūt politologas V. Gaidys, o mažieji, likę užribyje, apie savo politinį krachą išvis tyli. Tebūnie, kaip yra, tokia rinkėjų valia, kuriuos šįkart turbūt apėmė kažin koks liberaliai konservatyvus kolektyvinis pamišimas, ir čia nieko nepadarysi.

O laimingieji, kurie jau turi mandatus, dabar nusiteikę iškentėti tas dešimt dienų, kol paaiškės, kas formuos Vyriausybę, kas bus premjeras ir visi jo ministrai bei Seimo valdančioji dauguma.

Tvyro mirtina tyla. Prognozuoti ateities (ypač veikiantieji asmenys) nesiima, pernelyg rizikinga ir baugu, kas bus kitą rytą po rinkimų, nes kai kam neišvengiamai teks ieškoti naujo darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Cha cha cha

Straipsnio pavadinimas „Tyla prieš audrą” visiškai neatitinka straipsnio turinio. Reikėtų perfrazuoti į “Gandragalvių tryda prieš audrą”. Tiktų kur kas geriau.

Per anksti

ofisų planktonas džiūgauja. Dar neperšoko griovį, o jau svajoja, kaip išlupti iš varguolių paskutinį kąsnį. Tarp kitko, užuojauta pavyduoliams. Neteisėtus muitus už Vovkos draugų trąšas teks grąžinti markizui.

geltona spauda

Musu Astule tokia vietine Rimvydas Valatka - tik pasigendu uzsakymo numerio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS