Ugningi laiškai | Diena.lt

UGNINGI LAIŠKAI

Lietuviškos krepšinio realijos karantino metu labiau liūdina, nei džiugina. Nors galbūt ne taip, kaip Sveikatos apsaugos sistemos, kurioje darbuojasi ir toks sporto pasauliui puikiai pažįstamas veikėjas kaip Vytautas Vidmantas Zimnickas, grimasos.

Ilgametis "eldėdėpistas", kadaise buvęs odiozinio Lietuvos futbolo federacijos prezidento Vytauto Dirmeikio dešiniąja ranka, dabar vietą rado Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje ir rūpinasi reagentų koronaviruso tyrimams pirkimais. Kaip rūpinasi, matėme visi, tačiau odiozinių pavyzdžių netrūksta ir krepšinyje.

Klaipėdos "Neptūno" savininkas Sigitas Ambrazevičius neseniai išplatino laišką LKL klubams. Jame verslininkas apkaltino kolegas iš Utenos "Juventus" ir Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komandų susitarimo nesilaikymu. Kuklių provincijos ekipų atstovai prasikalto tuo, kad drįso išmokėti nedideles kompensacijas krepšininkams dėl nutraukto sezono. Esą visi LKL klubai buvo susitarę to nedaryti. "Esate nelaukiami Klaipėdoje", – grėsmingai savo laišką reziumavo autorius.

Galima daug kalbėti apie moralę ir požiūrį į savo darbuotojus, tačiau tai niekingi sąžinės reikalai. Kalbant faktais, buvo pasiūlyta nuo kovo vidurio nutraukti galiojusias sutartis su klubo nariais. Tegul artimiausią pusmetį gyvena iš šventos dvasios. Maža to, ima aiškėti, kad "Neptūnas", Vilniaus "Rytas" bei keli kiti klubai, buvę šio pasiūlymo iniciatoriais, galėjo tik pasinaudoti sumaištimi dėl koronaviruso pandemijos, kad išspaustų finansinės naudos. Taigi, skolų spaudžiami klubai savo ištikimiems darbuotojams parodė špygą. Nors galėjo pasielgti kitaip.

Prieš keletą savaičių Lietuvoje plačiai nuskambėjo to paties "Neptūno" kapitono Simo Galdiko atviras laiškas šalies sporto vadovams, kuriame jis priekaištavo, jog krepšininkus valstybė nuvylė. Ir jis buvo teisus. Tik suklydo rašydamas gavėjo adresą. Diktuoju teisingą: viešoji įstaiga "Neptūno krepšinio klubas", Taikos prospektas ir taip toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ramas

kaip 94ais kokiais, kai sakydavo bandžiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS