Vagiama ar nevagiama? | Diena.lt

VAGIAMA AR NEVAGIAMA?

Auditas švietimo ir mokslo sistemoje nustebino visuomenę. Net sujaudino. Rokas Masiulis, laikinai vadovavęs Švietimo ministerijai, kurios tikrąją vadovę iš posto išvertė mokytojai, paskelbė savo užsakytos revizijos išvadas: galimai piktnaudžiaujama, galimai įstaigas užkariavo giminių klanai, galimai konkursų laimėtojai virsta darbų, paslaugų, įrangos užsakovų labdariais, galimai tiesiog vagiama. Algirdas Monkevičius, dabartinis švietimo, mokslo ir sporto ministras, išvadų tiesiog nesureikšmino: "galimai" dar nereiškia nieko. Bet, kad neliktų kvailio vietoje, audito medžiagą įvertinti persiuntė STT ir kitiems nešvarius reikalus išmanantiems organams.

Niekas neabejoja, kad R.Masiulis yra Prezidentės žmogus. Bet negi visi Prezidentės žmonės blogi? Galimai blogi? Prezidentės žmonės yra galimai geri. Ne šiaip besibaigiant antrajai Jos Ekscelencijos kadencijai patarėjai skiriami ambasadoriais ne kokioje Papua Gvinėjoje, o Prancūzijoje ir Izraelyje. Kad Prezidentės įpėdinis šiose jautriose šalyse nepriskaldytų malkų. O jau dirbantys galimai geri žmonės bent sutrukdys.

Smulkmena, kad galimai gera Prezidentės patarėja ką tik laimėjo konkursą svarbiausiam Lietuvos muziejui (nacionaliniam) vadovauti. Gerokai rimtesnę pergalę pasiekė galimai geras jos patarėjas – šiemet stojo vadovauti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorės "Klaipėdos naftos" naujai Klaipėdos SGD tarnybai.

Tai vagiama ar nevagiama pas mus? Jei ir vagiama Lietuvoje, grobis visada įvyniojamas į popierių "galimai".

Beje, galimai geram susisiekimo ministrui R.Masiuliui ir galimai gerai Prezidentei už aukso vertės SGD laivą "Independence" turime dėkoti. Galimai už jį permokame. Galimai dvigubai. Galimai gal ir daugiau. Galimai reikėtų atlikti ir objektyvų dujinės nepriklausomybės auditą, kuris atsakytų į visus neatsakytus klausimus. O į juos atsakius, galimai paaiškėtų, kad R.Masiulis ne toks jau geras žmogus ir galimai reikia atleisti.

Tai vagiama ar nevagiama pas mus? Jei ir vagiama Lietuvoje, grobis visada įvyniojamas į popierių "galimai".

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Mokytoja

Ačiū gerb. Masiuliui. Monkevičiui mokytis ir mokytis iš jo, tačiau vargu ar pavyks. Laikas užleisti vietą taip mąstančiam ir dirbančiam kaip gerb. Masiulis, kuris kaip mat pagavo esmę .

ai gal gana

tau iki Masiulio kaip šuniukui iki Mėnulio, p zdramy

labai

taiklus straipsnis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS