Valdžios daugiadienės | Diena.lt

VALDŽIOS DAUGIADIENĖS

Anądien smagiai pasnigo. Internautai purkštavo: anokia čia anomalija, sinoptikai žadėjo sniegą, tai štai ir pasnigo. Bet pripažinkime, kad pusdienį siautusi pūga, sumišusi su vaismedžių žiedlapiais, ne toks ir dažnas reiškinys besibaigiant pavasario linksmybėms.

Oras bei politika (kainų ir algų klausimas jau baigia išsikvėpti) išlieka populiariausiomis buitinių diskusijų temomis. Jau išnarstyta ir apkalbėta (o kai kurių net ir pasmerkta) naujoji Prancūzijos prezidentienė, kuri už savo vyrą, jauniausią per  istoriją šios šalies prezidentą, vyresnė beveik ketvirtį amžiaus.

Akylesni politologai mėgėjai pastebėjo, kad naujasis Pietų Korėjos vadovas Moon Jae-inas lyg iš akies trauktas, tik korėjietiškas, Artūras Paulauskas (buvęs mūsiškis generalinis prokuroras ir šiaip politikas). Dar diskusijoms peno suteikė Amerikos Donaldo netikėtas manevras – FTB viršūnių "apvalymas".

Tačiau pokalbių reitingų lentelės viršuje ir toliau išlieka dar neišsibėgiojusių piliečių blaivinimo kampanijos fanatizmo apimta lietuviškųjų Seimo "valstiečių" ofenzyva – "drausti, neleisti, uždaryti".

Bet jų sapnuose beveik pasiekiamos pergalės smagumą ūmai apkartino liberalas Simonas Gentvilas. Šis parlamento "chuliganas" įregistravo naują Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, kuria siūloma drausti prekiauti alkoholiu Lietuvoje antradieniais ir ketvirtadieniais, tiesa, draudimas galiotų tik Seimo "valstiečiams". Štai taip, čia jums ne sniegas per gegužės 9-osios paradą Maskvoje.

Sutriko net ministras A.Veryga (veikiausiai dar nė neatitokęs po susitikimo su Minedu), staiga pareiškęs, kad jis visai nesiūlęs drausti prekiauti alkoholiniais gėrimais festivalių metu, o protestuojantys renginių organizatoriai esą neįsigilino į siūlymus.

Lyg to dar būtų maža, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei A.Širinskienei ėmė ir prasprūdo: "Švenčių progomis išgeriu taurę vyno." Ką čia bepridursi. Ten, viršuje, nesibaigia daugiadienės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mindaugas ne karalius

Gaila, kad sveikatos ministras atsakinėdamas į klausimus (15 min.), taip ir neišdrįso įvardinti įtakingiausių užsakovų puolime prieš alkoholio draudimą ir jų įrankių-žiniasklaidos, keliančios didžiausią šaršalą, paniką,kasdien gąsdinančios naivuolius ir lengvatikius (filmavimai, talibanas, Facebook uždraudimas ir panašiai). Kam skirti tokie rašinėliai, kaip šis? Tikrai žinau, kad ir poetas Navakas, kuris irgi labai išsigando, kad alkoholis bus parduodamas tik nuo 10val.( vaje kaip suvaržyta poeto teisė išgerti), tikrai neištrokš,ir ribinė dainininkė Jadzė irgi galės pasimėgauti prieš koncertą( jeigu dar neemigravo) ir mano gimtojo kaimo girtuoklėlis Kęstukas pašalpos gavimo diena taip pat nusipirks savo davinį. Ir šios rašliavėlės autorės teisės išgerti niekas nevaržys. Tai nusiraminkite ir nustokite taškytis seilėmis ir springti.

Proto bokštai?

Na jau jeigu davatkėlė Širinskienė,būdama ,,valstietė'' išgeria net taurę vyno [tikriausiai matant kitiems.O nematant...],tai ką kalbėti apie kitus nuodėminguosius,kuriems kartais ir brendžiuko norisi.O apskritai man atrodo tie draudimai kažkaip primena Šiaurės Korėją.Suprantu,auklėti jaunimą reikia,aiškinti girtuokliams apie alkoholio žalą -taip,bet normaliems žmonėms taikyti kažkokius draudimus-tai tyčiojimasis iš visuomenės.Lyg Veryga,Kepenis ar koks Karbauskis būtų protingesni už visuomenę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS