Vargas dėl baliaus | Diena.lt

VARGAS DĖL BALIAUS

Tauta šiandien švenčia: inauguruojamas penkioliktasis šalies prezidentas Gitanas Nausėda. Tik, deja, Lietuvoje dažniau nei fejerverkai iššauna pykčio pliūpsniai.

Nuo 1919-ųjų inauguracijų mūsų šalyje būta visokių: nuo santūrių iki prašmatnių. Istorikai primena, kad itin kuklios buvo Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus inauguracijos. Mūsų atmintis liudija, kaip pompastiškai į postą įžengė trečiasis atkurtos Lietuvos prezidentas. 2003 m. Rolando Pakso inauguraciją lydėjo padangę skrodžiantys naikintuvai, dėl kurių buvo kilęs konfliktas su sostinės meru, o labiau už 300 tūkst. inauguracijai atseikėtų litų (90 tūkst. eurų) žmones tuomet erzino aiškiaregei Lenai Lolišvili parodyta išskirtinė pagarba.

Šiandien inauguruojamas prezidentas Gitanas Nausėda į prezidentūros rūmus po ilgos pertraukos sugrąžino priėmimą. Ir tarsi pakišo degtuką po sausų žabų laužu… "Lietuva yra viena", – pasiuntė žinutę naujasis šalies vadovas, paaiškindamas, kad nori keisti tradicijas ir teikti pirmenybę visuomenei, o ne politikams. "Šią dieną mes norime pabrėžti, kad Lietuva yra visų", – aiškino inauguracijos komisijos vadovė. Į inauguraciją atrinkti visuomenės grupių atstovai, o iškilmes pirmą kartą bus galima gyvai stebėti visos Lietuvos kultūros įstaigose – bibliotekose, muziejuose, kino teatruose.

Šiandien inauguruojamas prezidentas Gitanas Nausėda į prezidentūros rūmus sugrąžino priėmimą. Ir tarsi pakišo degtuką po sausų žabų laužu…

Tačiau "viena" Lietuva eilinį kartą suskilo. Pradėta skaičiuoti: tave kvietė, o manęs ne!.. Atkakliausieji pramušė atrankos sietą. "Kažkokie influenceriai ir pramogų pasaulio pajacai pakviesti, o signatarai – ne!?", "Prezidentas kviečia ne tuos, kurie nusipelnė Lietuvai, o tuos, kurie nusipelnė jo išrinkimo!" – akmenimis pasipylė kaltinimai. Ir naujas tradicijas diegianti komanda neatlaikė spaudimo, grįžo prie senųjų: paskutinę akimirką išsiuntinėti kvietimai įsiskaudinusiems Kovo 11-osios akto signatarams.

Noras padrąsinti kiekvieną Lietuvos pilietį, kad jis pasijustų lygiai vertas ir garbingas, suklupo ant pirmojo slenksčio. Atviras pokylis jau braška per siūles, o jo svečiai sprendžia galvosūkį, kaip įveikti negirdėtą aprangos kodą "vakarinė-šventinė". Ginklai laikinai sudėti, laukia balius. O po jo – viltis, kad naujajam prezidentui pavyks suvienyti mus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bilo

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 mėnesius, tačiau praėjusį mėnesį jos darbo užmokestis buVo 13847 JAV dolerių, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šią nuorodą ,,, >>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

TAIGI

NORĖTŲ BŪTI PAKVIESTI VISI,BET TAI,PAPRASČIAUSIAI,NEREALU.TEGUL PASIDŽIAUGS DALYVAVUSIEJI.O TIE ,KURIE NEŽINO KAIP APSIRENGTI,TEGUL NEPLIUPĘ IR NEINA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS