Vombato kubeliai | Diena.lt

VOMBATO KUBELIAI

Karinis perversmas savaitės pradžioje kažkur Mianmare (kurio valstybinė vėliava tokia artima mūsų akiai), kaip ir atranka į "Euroviziją" ar debatai dėl Tokijo olimpiados tik parodė, kad COVID-19 temos aktualumas pasaulyje pamažu slopsta.

Tikėtina, iki vasaros, kai didžioji dalis populiacijos galbūt bus paskiepyta, pandemijos klausimas viešojoje erdvėje ir visai liks kažkur užribyje.

Nes juk gyvenimas eina, nepaisant užkrato, mirčių ir skiepų. Užvakar štai, nepaisant jokių virusų grėsmės, iš savo urvo išluptas švilpikas Philas išprognozavo, kad žiema, bent jau Jungtinėse Valstijose tęsis dar šešias savaites.

Ir nėra pagrindo Philu netikėti, nes šio amerikietiškojo N.Šulijos klubas JAV gyvuoja beveik pusantro šimto metų. Ir, sako, švilpiko spėjimai retai būna klaidingi.

Tokio Philo šiandien mums labai trūksta Vyriausybėje. Tada energetikos ministrui D.Kreiviui nereikėtų aikčioti dėl Astravo atominės jėgainės pagamintos elektros parceliavimo mastų Lietuvoje.

COVID-19 temos aktualumas pasaulyje pamažu slopsta. Tikėtina, iki vasaros, kai didžioji dalis populiacijos galbūt bus paskiepyta, pandemijos klausimas visai liks kažkur užribyje.

Dėl to dūsauja ir Seimo Nacionalinio saugumo bei gynybos komiteto pirmininkas L.Kasčiūnas: Baltarusijoje pagaminta elektra sudaro nei daug, nei mažai – ketvirtadalį šiandien į šalį importuojamos elektros.

Nors, antra vertus, čia ir švilpiko nereikėjo, nes bet kuriam neekspertui jau iš pradžių buvo aišku, kad taip ir bus.

Belieka viltis, kad ir šitas skandalas bus labai greitai apklotas kokiu kitu viešu geidavimu, labiau egzotišku, siekiant sužibėti po saule.

Pavyzdžiui, Lietuvos planai tapti Europos kosmoso agentūros asocijuotąja nare (šiuo metu turime tik bendradarbiaujančios valstybės statusą).

Ir visai nesvarbu, kad narystė šitame kosminiame klube per metus kainuotų 3 mln. eurų (nėra ko lyginti su mėlynąja vėliava).

Idėjos iniciatoriai dievagojasi, jog narystės mokestis kasmet atneš 8,4 mln. eurų grąžą.

Ar tikrai? Panašu, kad žinojimas, kodėl Australijos žinduoliai vombatai – vieninteliai padarėliai pasaulyje – tuštinasi kubelio formos išmatomis, ko gero, šiandien mums yra aktualesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvių valdžia-kvailiausia pasaulyje

Ir nuo estų...

Kaunietis

Ką padarysi - kur trūksta proto, ten trūksta visko. Tuo ir skiriamės nuo vokiečių ir prancūzų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS