Zanavykų pokštas | Diena.lt

ZANAVYKŲ POKŠTAS

Pirmojo balsavimo Zanavykų apygardoje rezultatai it šaltas dušas pažadino sostinėje susitelkusį visuomenės ir politikos elitą. Mindaugas Bastys sugebėjo užburti rinkėjus – net 20 proc. savo balsais nutiesė jam taką į antrąjį rinkimų turą. Ir šie gebėjimai – ar išgyvenimo politikoje instinktas – pasirodė esantys ne ką silpnesni nei įtaka Seimui, nesugebėjusiam per apkaltą panaikinti jo mandato.

Kaip galima balsuoti už žmogų, ne tik sulaužiusį priesaiką, Konstituciją, nuėjusi rengti įstatymų, nors pats juos pažeidžia?! Negana to – ne šiaip tradiciškai "pamiršusį" deklaruoti žmonos kraitį, bet ryšius su KGB darbuotoju, su kuriuo bendrauta tikrai ne linų pasėlių tankumo problematikos temomis! M.Basčio šuolis į antrąjį rinkimų turą nustebino politikos intrigas jau spėjusį pažinusį premjerą Saulių Skvernelį. Ir be reikalo. Periferijos rinkėjai niekada nėra pavaldūs didmiesčių politinei kultūrai. Atsakymo už ką balsuoti jie ieško ne nuobodžiai kalbančių galvų debatuose, bet humoro laidose ir savose piniginėse. Na, dar kandidatų veiduose ir pozoje: kuo paprastesni sakiniai, tuo daugiau simpatijų. Akivaizdu, kad tiems, kas balsavo už M.Bastį, ir pati Konstitucijos sąvoka tėra tik labai tolima abstrakcija. Yra apie ką pagalvoti už valstybės pinigus gražių seminarų sukuriantiems kritinio mąstymo ugdytojams.

Akivaizdu, kad tiems, kas balsavo už M.Bastį, ir pati Konstitucijos sąvoka tėra tik labai tolima abstrakcija.

Daugiausiai nerimo dėl pirmojo balsavimo Zanavykų apygardoje, žinia, teko konservatorių kandidatei Irenai Haase, kuriai teks vilioti oponentų rėmėjus arba rudens darbuose paskendusius pasyvius konservatorių šalininkus. Ir, žinoma, valstiečiams. Jei jiems atstovavęs žemės ūkio ministras net kokioje kaimiškoje apygardoje liko už borto, jei jo surinkti procentai identiški sociologų skelbiamiems reitingams, kas laukia partijos netrukus prasidėsiančiuose rinkimų maratone?

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Z.

O taip buvo balsuota todėl, kad konservatoriai Lietuvoje valdė blogiau už visas kitas partijas ir rinkėjai jų dabar bijo.

O kodėl

negali žmogus parašyti ką galvoja? Pirmadienį laidoje ,,Forumas"gerb.V.Landsbergis žurnalistui R.Musnickui priekaištavo,kad ne tokią temą pasirinko.Ir ką: vieniems galima,kitiems ne ?Dabartiniu metu akivaizdžiai matosi kai kurių žurnalistų prielankumas vienai ar kitai partijai.Manau,kad to neturėtų būti,savo pažiūras pasilikti sau ir ne demonstruoti viešai.

Tam ,,apie ką čia...''

Iš kokios peklos išlindai-argi tau nurodinėti,apie ką privalo rašyti žurnalistė.Jei to nesuvoki,paaiškinsiu: ji rašo ne apie ką kita,o apie rinkimus Zanavykuose.Gal dabar supratai?Kitą kartą parašys kita tema.Bet tu ir vėl giedosi,kad ne tai rašo,ko tu nori.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS