Žmogiškasis valdžios veidas | Diena.lt

ŽMOGIŠKASIS VALDŽIOS VEIDAS

Neteisinga būtų sakyti, kad į valdžią žmonės eina dėl to, kad visiems, išskyrus juos pačius, tik blogiau būtų. Sugalvojama ir gerų dalykų. Vienas tokių – subsidijos jaunoms šeimoms iki 35 metų pirmam būstui regionuose. Negali atsistebėti valstybės rūpesčiu ir išmanymu – finansinė paskata, kad ir nedidelė, 15 proc. būsto kredito sumos, teikiama net vaikų dar nesusilaukusiai porai. Susilauks kūdikio, geroji valdžia dar 5 proc. paramos pridės, susilauks antro, dar tiek skirs. Jei Dievas duos trečią ar dar daugiau, subsidija didinama iki 30 proc. Jau turintieji atžalų iš karto gali naudotis šia gerove.

Puikiausia Nepriklausomos Lietuvos idėja, galinti sustabdyti emigraciją, galinti parkviesti pasaulyje laimės ieškantį jaunimą grįžti ir kurti savo namus. Galų gale, idėja remti jaunas šeimas netikėtai atskleidžia, kad valdžia irgi gali turėti žmogiškąjį veidą.

Pirmąją rugsėjo savaitę į socialinius skyrius atkeliaudavo vidutiniškai 300 prašymų kasdien. Daugiausia – Kauno regione, antras – Klaipėdos, trečias – Vilniaus. Bet ir kitur plaukė vilties įsikibę žmonės dešimtimis ir šimtais. Štai tas laimės žiburys – Lietuva!

Deja, jau pirmosiomis dienomis maždaug 15 proc. prašymų atmesta. Vieni netyčia atsidūrė biurokratijos šiukšliadėžėje, kiti prašytojai neatitiko reikalavimų (dėl žmogiškosios klaidos). Tačiau jau ir subsidijų dalytojams aišku, kad dar nemažai vilčių mirs, kai teks paskelbti, jog šiemet pažadėtieji 4 mln. eurų jau baigėsi. Kitiems bus pasakyta: ateikite kitąmet arba 2020-aisiais. Vėl bus skirta pinigų. O jei ir vėl nebūsi pirmas? Pasijunti lyg prekybos centre: ateini viliojamas akcijos, o sužinai, kad prekių kiekis ribotas.

Kodėl valstybės piniginėje tik 4 mln. euriukų šventam reikalui teatsirado? Kiekvieną mėnesį Finansų ministerija raportuoja apie į biudžetą surinktus neplanuotus, švelniai tariant, milijonus. Grubiai tariant, šiandien šiųmetis biudžeto perviršis siekia 444 mln. eurų. O pinigų… nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cha cha cha

Gandragalvių valdžios žmogiškasis veidas labiau panašus į asilo užpakalį. Pro suvešėjusius draudimus jokie gerumo želmenėliai neprasikala. Ši numesta juokingai maža suma tinka nebent reklamai. Tai tas pats, kas numesti duonos plutą vištų pulkui. Už tai kudakuoti visiems apie savo gerumą bus galima ilgai ir nuobodžiai.

Zelemunčikas

Nuvalkiotas ir senas komunistų šūkis-socializmas žmonišku veidu.Nenori tie jauni žmonės tapti prašytojais ir amžinais bankų skolininkais.Paklauskit ir pamatysit,taip pasakys 9 iš 10-ties.Leiskit žmonėms dirbti ir mokėkit tiek,kiek vertas jų padarytas darbas.Jaunimas taps oriu ir prašeivų liks tik dešimtadalis.

Žvelk giliau

Jeigu Lietuvos prezidentu , neduok Dieve, išrinks buvusį policininką kažkokį skvernelį, kuris jau dabar savo struktūrose apsistatė buvusiais policininkais- milicininkais, laisvė bus dar labiau suvaržyta. Ne ką geresnis Matijošaitis, buvęs milicininkas- neaiški kapitalo kilmė, žuvies įmonė Rusijoje, šeriamas separatistų Krymas, neaiškiomis aplinkybėmis nuo laiptų nukritusi žmona ir jos mirtis.... Ar mums jau nusibodo laisvė? ar vėl norime mentų ir struktūrų valdžios? Lietuvi, būk protingas ir budrus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS