D. Trumpas paragino JAV kongresmenes „grįžti ten“, iš kur jos atvyko | Diena.lt

D. TRUMPAS PARAGINO JAV KONGRESMENES „GRĮŽTI TEN“, IŠ KUR JOS ATVYKO

  • 19

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį paragino kongresmenes iš demokratų partijos „grįžti ten“, iš kur jos atvyko.

Šis pasisakymas sukėlė opozicijos politikų pasipiktinimo audrą, jie pavadino prezidentą rasistu ir ksenofobu.

Tviteryje D. Trumpas kreipėsi į „progresyvias demokratų kongresmenes“ ir tikriausiai turėjo omenyje grupę pirmą kartą į Atstovų Rūmus išrinktų jaunų, liberalių moterų.

Tarp jų yra Niujorko atstovė Alexandria Ocasio-Cortez (Aleksandrija Okasio-Kortes), iš Somalio į Ameriką vaikystėje atvykusi Minesotos atstovė Ilhan Omar ar palestinietiškų šaknų turinti Mičigano atstovė Rashida Tlaib (Rašida Talaib).

D. Trumpas tikslių pavardžių nepasakė, bet tvirtino, kad jos „atvyko iš šalių, kurių Vyriausybės yra visiška katastrofa“.

Jis teigė, kad šios moterys „piktai aiškina Jungtinių Valstijų žmonėms, galingiausiai ir didingiausiai tautai pasualyje, kaip turi veikti mūsų Vyriausybė“.

„Kodėl jos negįžta ir nepadeda sutvarkyti visiškai žlugusių ir nusikalstamumu užkrėstų vietų, iš kurių ir atvyko?“, – rašė D. Trumpas.

Atstovų Rūmų vicepirmininkas Benas Ray Lujanas (Benas Rėjus Lujanas) „Fox News Sunday“ pareiškė, kad „tai yra rasistiškas parašymas“.

„Atmetu (D. Trumpo) ksenofobinius komentarus, skirtus skaldyti mūsų šaliai“, – tviteryje parašė Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelosi).

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Ronaldas

Toks buvo Reiganas.Sutvarke kraugerius kremlinius parazitus..

Trupinelis

Pirma mintis buvo, kad grįžtų į ankstesnę darbo vieta.... pa.. ne.. le.

Kitas Algis

Trumpas sako ka daugumas galvoja bet bijo pasakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS