D. Trumpas: Rusija gali daug išsiderėti iš J. Bideno, jei nepuls Ukrainos | Diena.lt

D. TRUMPAS: RUSIJA GALI DAUG IŠSIDERĖTI IŠ J. BIDENO, JEI NEPULS UKRAINOS

Rusija gali išsiderėti iš dabartinės JAV administracijos reikšmingų nuolaidų, jei nesiims agresyvių veiksmų prieš Ukrainą, pareiškė buvęs Amerikos prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Mažų mažiausiai jie (Rusija) galės derybose užsitikrinti sau daug gerų dalykų. Jeigu jie nesiims veiksmų (prieš Ukrainą), tai [prezidentas Joe] Bidenas (Džo Baidenas) viską jiems atiduos“, – duodamas interviu televizijai „Newsmax“ sakė D. Trumpas.  

Komentuodamas įtemptą padėtį dėl Ukrainos, D. Trumpas pabrėžė, kad eidamas prezidento pareigas jis neleisdavo kilti tokio pobūdžio problemoms.    

Paklaustas, kokie Rusijos planai dėl Ukrainos, buvęs JAV prezidentas sakė, jog „panašu, kad Maskva visgi imsis kažkokių veiksmų“. Visgi jis nepaaiškino, kokie tai galėtų būti veiksmai.

Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė daugiau 100 tūkst. karių, taip pat daug tankų, kitų kovos mašinų, artilerijos ir raketų sistemų. Tai pakurstė tarptautinį susirūpinimą, jog Maskva planuoja įsiveržti į provakarietišką kaimyninę šalį.

Vakarų lyderiai įspėjo Rusiją, kad įsiveržimo į Ukrainą atvejų jos lauktų „sunkios pasekmės“, įskaitant itin griežtas ekonomines sankcijas.

Rusija tvirtina neplanuojanti pulti Ukrainos ir kaltina Vakarus, kad jie neatsižvelgia į jos nuogąstavimus dėl saugumo prie šalies sienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai

ko noret is marmaliuotu kom bei socberg saikos kai jaucia kad sito protingo zmogaus itaka gali viskas pakisti geraja linkme ir sitiems neliks vietos ir teks atsakyti visiems be isimciu =====

oranžinis putino šunytis

laižo batus savo šeimininkui

klp

tai jis ne psichiatrinėje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS