D. Trumpas sako aukojantis savo metinį atlyginimą JAV poreikiams | Diena.lt

D. TRUMPAS SAKO AUKOJANTIS SAVO METINĮ ATLYGINIMĄ JAV POREIKIAMS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pareiškė, kad nuo pat savo kadencijos pradžios savo metinį atlyginimą skyrė ne asmeniniams, o šalies poreikiams.

„Visą savo 400–450 tūkst. dolerių (367–413 tūkst. eurų) metinį atlyginimą atiduodu ir atiduodavau mūsų vyriausybei. Vėliausią čekį išdaviau JAV Sveikatos apsaugos departamentui, norėdamas padėti kovoti su COVID-19. Man tai yra didžiulė garbė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė valstybės vadovas.

Anksčiau per spaudos konferenciją Baltųjų rūmų atstovė Kayleigh McEnany (Keili Makinani) parodė 100 tūkst. dolerių (92 tūkst. eurų) čekį, kurį D. Trumpas paaukojo iš savo atlyginimo minėtam departamentui. Šios lėšos skirtos vaistų kūrimui koronavirusinės infekcijos COVID-19 prevencijai ir gydymui.

Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto duomenimis, JAV užregistruoti 1 643 098 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 97 711 žmonių mirė.

Uždraudė keliones iš Brazilijos

D. Trumpas sekmadienį uždraudė keliones iš Brazilijoje, kuri tapo nauju koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemijos epicentru, informavo Baltieji rūmai.

Ne JAV piliečiai, kurie per 14 pastarųjų dienų lankėsi Brazilijoje, nebus įleisti į Jungtines Valstijas, pranešė K. McEnany.

Prekybos naujoji taisyklė nepaveiks.

„Šiandienos veiksmai padės užtikrinti, kad užsienio piliečiai, kurie lankėsi Brazilijoje, netaptų papildomų užsikrėtimų mūsų šalyje šaltiniu“, – pranešime sakė K. McEnany.

Brazilija, kur užfiksuota per 360 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, dabar užima antrą vietą pagal patvirtintų šios ligos atvejų skaičių po Jungtinių Valstijų. Be to, Brazilijoje užregistruota daugiau kaip 22 tūkst. mirties nuo koronaviruso atvejų.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) yra politinis D.Trumpo sąjungininkas ir dėl savo aštrių, ne politiškai korektiškų kalbų jis buvo pramintas „atogrąžų Trumpu“.

J. Bolsonaro, kaip ir D. Trumpas, menkino sveikatos krizę, palygindamas virusą su „nedideliu gripu“ ir teigdamas, kad nurodymas žmonėms likti namie be reikalo kenkia didžiausiai Lotynų Amerikos ekonomikai.

Brazilija pastarąjį D. Trumpo sprendimą pavadino standartine procedūra.

„Šis sprendimas... yra identiškas priemonėms, kurių anksčiau imtasi stabdant keliones iš kitų COVID-19 paveiktų šalių, įskaitant Kiniją, Iraną, Jungtinę Karalystę ir Airiją, taip pat Europos Sąjungos Šengeno erdvę“, – pranešime sakė Užsienio reikalų ministerija.

Brazilija dėl pandemijos jau yra uždraudusi užsieniečiams atvykti į šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS