D. Trumpas siūlo skirstyti JAV į zonas pagal koronaviruso rizikos laipsnį | Diena.lt

D. TRUMPAS SIŪLO SKIRSTYTI JAV Į ZONAS PAGAL KORONAVIRUSO RIZIKOS LAIPSNĮ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), norintis kuo greičiau atšaukti ekonomikai kenkiančias socialinio atstumo priemones dėl koronaviruso, ketvirtadienį sakė, kad pasiūlys suskirstyti šalį į rajonus pagal koronaviruso rizikos laipsnį.

Baltųjų rūmų paskelbtame laiške valstijų gubernatoriams D. Trumpas sako, kad geresnis testavimas dabar sudaro sąlygas parengti viruso grėsmės žemėlapius.

„Pagal šiuos duomenimis paremtus kriterijus siūlysime gaires apygardoms į didelės rizikos, vidutinės rizikos ar mažos rizikos kategorijas skirstyti“, – sakė jis.

Pasak prezidento, nauji planai bus parengti „glaudžiai koordinuojant veiksmus“ su sveikatos apsaugos ekspertais.

D. Trumpas nesakė, kada naujos gairės bus paskelbtos, bet anksčiau yra užsiminęs, kad tai gali įvykti jau kitą savaitę, kai baigsis 15 dienų periodas, kuriuo visoje šalyje rekomenduojama laikytis socialinio atstumo.

Valstijų gubernatoriai turi įgaliojimus įvesti ir panaikinti karantiną ir socialinio atstumo priemones, tad nėra aišku, kokios reakcijos sulauks D. Trumpo siekis greitai grąžinti gyvenimą į normalias vėžes.

Sunerimęs dėl ekonominės veiklos sumažėjimo daugeliui amerikiečių neinant į darbus ir kone sustojus transportui, D. Trumpas šią savaitę dėsto argumentus dėl greito normalios veiklos atnaujinimo.

Tačiau jis atsisakė savo pradinių ketinimų atšaukti daugelį suvaržymų Amerikoje iki Velykų, kai sulaukė kritikos iš Kongreso, žiniasklaidos ir kai kurių sveikatos apsaugos profesionalų, įrodinėjančių, kad norint pažaboti viruso plitimą reikalinga kantrybė.

Ketvirtadienio laiškas rodo, kad dabar D. Trumpas galvoja apie lankstų ir dalinį suvaržymų panaikinimą mažos rizikos rajonuose. Tačiau laiške maža detalių dėl to, kaip prezidentas įsivaizduoja tai veiksiant.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

... o paskui pagal tas zonas viską napalmu sulaistyt?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS