JAV kaltina Rusiją toliau eskaluojant įtampą prie sienos su Ukraina | Diena.lt

JAV KALTINA RUSIJĄ TOLIAU ESKALUOJANT ĮTAMPĄ PRIE SIENOS SU UKRAINA

Jungtinės Valstijos trečiadienį apkaltino Rusiją, kad ši toliau telkia savo pajėgas prie sienos su Ukraina, ir dar kartą perspėjo Maskvą nemėginti imtis „agresijos“.

„Rusija toliau eskaluoja [padėtį] ir neatšaukė savo pajėgų telkimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Valstybės departamento atstovas.

Vašingtonas ir jo sąjungininkės įdėmiai stebi padėtį, pridūrė atstovas ir pakartojo, kad „bet kokia tolesnė agresija prieš Ukrainą sukeltų didžiulių pasekmių ir brangiai kainuotų“.

Vokietija kiek anksčiau taip pat pranešė stebinti „tolesnį pajėgų judėjimą prie [Rusijos ir Ukrainos] sienos“.

Vakarų valstybės kaltina Maskvą sutelkus dešimtis tūkstančių karių ir galbūt ruošiantis įsiveržti į Ukrainą.

Rusija neigia planuojanti invazija ir savo ruožtu pareikalavo, kad Jungtinės Valstijos ir NATO suteiktų teisinių garantijų – be kita ko, kad bus sustabdyta Aljanso plėtra į Rytus.

JAV ir jų sąjungininkės jau ne kartą perspėjo, kad Rusijos įsiveržimo į Ukrainą atveju Maskvai būtų taikomos beprecedentės sankcijos.

„Primygtinai raginame Rusiją deeskaluoti padėtį atitraukiant pajėgas nuo jos sienos su Ukraina, – sakė Valstybės departamento atstovas. – Mūsų tikslas – deeskaluoti pasitelkiant diplomatiją. JAV pasiruošusios sausį imtis diplomatijos daugeliu kanalų.“

 

Gairės: JAV, Rusija, Ukraina, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tiesa

Amerika kursto kitas šalis ,nes jai biznis ,tai karine technika ir visa kas reikalinga tokiam atvejui ir nauda iš kovojančių šalių.Visa seną techniką parduoda atsilikusiom šalim ir t.t.. .

rusai

kalti, kad JAV karinės bazės yra arti prie jų sienos

taigi

Korėja, Vietnamas, Kombodža, Somali, Jemenas, .....Eritrėja, Grenada, Afganistanas, Libija, Irakas.....USA nori savo raketas iš vasalų teritorijų nutaikyti į Raudonąją aikštę tiesiu taikymų.....pasirodo Rusija "eskaluoja įtampą" :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS