Rusijos prokurorai prašo griežtų įkalinimo bausmių trims jauniems aktyvistams | Diena.lt

RUSIJOS PROKURORAI PRAŠO GRIEŽTŲ ĮKALINIMO BAUSMIŲ TRIMS JAUNIEMS AKTYVISTAMS

Rusijos prokuroras antradienį paprašė skirti įkalinimo nuo šešerių iki pusaštuntų metų bausmes trims jauniems vyrams už įtariamą sąmokslą nuversti Vladimiro Putino vyriausybę, pranešė advokatai.

2018 metais pareigūnai sulaikė 10 žmonių, kuriuos apkaltino priklausymu anarchistų kuopelei, rezgusiai sukilimo prieš vyriausybę sąmokslą.

Kritikai sako, kad vadinamąją „Naujosios didybės“ („Novoje Veličije“) bylą sufabrikavo saugumo tarnyba, o garsi žmogaus teisių organizacija „Memorial“ šiuos vyrus ir moteris paskelbė politiniais kaliniais.

Antradienį prokuroras paprašė, kad 27 metų Ruslanui Kostylenkovui būtų skirta pusaštuntų metų įkalinimo bausmė, 34 metų Piotrui Karamzinui – pusseptintų metų įkalinimo bausmė, o 22 metų Viačeslavui Kriukovui – šešerių metų įkalinimas.

Visi šie trys asmenys yra suimti nuo 2018-ųjų kovo.

Kaltintojai paprašė, kad keturiems kitiems byloje figūruojantiems asmenims, tarp kurių yra 20 metų Ana Pavlikova, būtų skirtos lygtinės įkalinimo nuo ketverių iki pusseptintų metų bausmės, naujienų agentūrai AFP sakė gynybos advokatas Maksimas Paškovas.

Judėjimo „Naujoji didybė“ byla yra viena iš kelių, inicijuotų Federalinės saugumo tarnybos (FSB), sovietinio KGB perėmėjos.

Vasario mėnesį septyni jauni anarchistai ir antifašistai buvo nuteisti kalėti nuo šešerių iki 18 metų pagal kaltinimus terorizmu ir kitais nusikaltimais.

Dauguma 2017 ir 2018 metais areštuotų šių vyrų sakė, kad siekiant išgauti prisipažinimą buvo kankinami elektrodais ir mušami.

Prezidentas V. Putinas Rusiją valdo jau 20 metų, o šį mėnesį surengė prieštaringai vertinamą balsavimą, sudarantį jam sąlygas likti Kremliuje iki 2036-ųjų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nordland

gal nereikia nusikalbeti iki tokio lygio ......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS