V. Putinas: Izraelis – rusakalbė valstybė | Diena.lt

V. PUTINAS: IZRAELIS – RUSAKALBĖ VALSTYBĖ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė laikąs Izraelį rusakalbe valstybe ir pridūrė, kad rusai ir izraeliečiai yra bendros istorijos apjungti vienos šeimos nariai.

„Rusijos ir Izraelio piliečiais susieti šeimų, giminystės ir draugystės ryšiais. Tai tikra tinklinė, bendra šeima. Kalbu visiškai neperdėdamas. Šioje šalyje – beveik 2 mln. rusakalbių piliečių. Laikome Izraelį rusakalbe valstybe“, – per Izraelio interesus užsienyje remiančio fondo „Keren Hayesod“ kongresą sakė V. Putinas.

Svarbu būsimoms kartoms perduoti tiesą apie baisią Holokausto tragediją.

Į šį jo pareiškimą klausytojai reagavo juoku ir plojimais.

V. Putinas pabrėžė, kad „mūsų tautas jungia bendri ir dažnai tragiški istorijos puslapiai“.

Rusijos vadovas atkreipė dėmesį, kad dešimtyse šalių veikiantis „Keren Hayesod“ deda dideles pastangas „išsaugoti istorinę tiesą apie Antrąjį pasaulinį karą“.

„Svarbu būsimoms kartoms perduoti tiesą apie baisią Holokausto tragediją, baisias netektis, patirtas mūsų tautų, nacių įvykdytus nusikaltimus žmoniškumui. Tai yra absoliučiai būtina, kad būtų užkirstas kelias šiuolaikiniame pasaulyje vešėti antisemitizmui, ksenofobijai, religiniam ir rasiniam nepakantumui“, – kalbėjo V. Putinas.

Jis pridūrė, kad „Rusijos ir Izraelio, mūsų šalių žmonių nusiteikimas vieningas: laikome visiškai neleistinais bet kokius mėginimus peržiūrėti (Antrojo pasaulinio) karo rezultatus, iškreipti tiesą, teisinant fašizmą ir jo parankinius“.

„Juo toliau nuo mūsų Antrojo pasaulinio karo įvykiai, juo didesnė mūsų atsakomybė – ir valstybinė, ir asmeninė – kar jo karčios pamokos, žygdarbiai ir aukos niekada nebūtų pamiršti“, – pareiškė V. Putinas.

Rusijos prezidentas taip pat pakvietė Izraelio lyderius dalyvauti 2020 metais Maskvoje vyksiančias pergalės Antrajame pasauliniame kare 75-ųjų metinių iškilmes.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Naujas

Putinas gelbejasi pergales diena sujungta su holokaustu nes rusu jaunimui jau pofik ta pergales diena ar holokaustas nebent proga prisisrebt vodkes alhasam davai pamenim ir po buteli ant galvos pamenuli paspali i vsio zydam holokaustas kaip erialiam maitas kas jie butu be jo eiliniai aferistai sovinistai ir rasistai o dabar mes dydvyriai paziurekit kaip musu zmones saude fasistai o saves nemato kad jau patys tapo fasistais su nauja sesekampe svastika o rusus eilini karta apstume pasistate zydeli putina o tas juos shabdnikam pardave ir ne duok dieve garsiai ka nors ant zydu chabadniku pasakysi busi su dumblais suestas toks jau tas gyvenimas rasijoje kinuli nas olicharki i cto teper

Vat

Vat rusus apstume i visus postus pasodino zydus ir sodina tokiau o rusai siek bus pamaloninti ir kartu su krize ir juodais doleriais bus nustumti prie parasos jau dabar rusai verkia kad juos oligarchai pardave zydam pilna jotube aimanuojanciu

iseina

kad putkinas turi zydisku genu juk panasumo yra ir spec t panasios kur nesiskaitoma su priemonem tik kaip jav sionistai reaguos i si? kuris mums duoda suprasti kad A dienos zydams jav baigiasi nes ta zeme ju netraukia tik kolkas pinigai ir rasistu bukumas o zeme tai ukraina su rusynu neveltui ir RTVi programa varo propoganda pilnu tempu truksta tik dusanskio......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS