V. Zelenskis: Ukraina kariauja su Rusija ir korupcija | Diena.lt

V. ZELENSKIS: UKRAINA KARIAUJA SU RUSIJA IR KORUPCIJA

  • 4

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, ketvirtadienį susitikęs su JAV senatoriumi Robertu Portmanu, aptarė padėtį Rytų Ukrainoje ir pareiškė, jog Kijevas kariauja dviem frontais – su Rusija ir su korupcija šalies viduje.

„Klausimas, kuris buvo keliamas per susitikimą – padėtis Donbase [Rytų Ukrainoje] ir žingsniai, reikalingi pasiekti pažangą siekiant taikaus sureguliavimo, visų pirma – dėl ugnies nutraukimo ir apsikeitimo belaisviais“, – sakoma prezidentūros spaudos tarnybos pranešime.

Kalbėdamas apie savo paskelbus pirmalaikius parlamento rinkimus V. Zelenskis sakė: „Jeigu šis nedirbantis parlamentas toliau liktų, tuomet vyriausybę suformuotume gruodį. Mes negalime laukti.“

Pas mus vyksta du karai – karas su Rusija ir karas su korupcija šalies viduje.

„Pas mus vyksta du karai – karas su Rusija ir karas su korupcija šalies viduje. Tai visų pirma yra grėsmė Ukrainos ekonomikai“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pridūrė, kad būtina toliau spausti Maskvą, kad Rusija „tinkamai vykdytų“ Minsko taikos susitarimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žilvinas Ručys

Nu kur gi rems , kada pati susisprogdino gamyklą su sandėliais, kad nuslėpti išlaidas naudotas Ukrainoje ir kituose karštose taškuose . Susikrovė milijardus į savo kišenes .

?

Cirkas isvaziavo,klounai paliko.

"kariauja"

Jie taip "kariauja" jau penktus metus, o su Rusija vis prekiauja ir karo (oficialiai) jai neskelbia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS