JAV nuo protestų pradžios sulaikyta mažiausiai 5 600 žmonių | Diena.lt

JAV NUO PROTESTŲ PRADŽIOS SULAIKYTA MAŽIAUSIAI 5 600 ŽMONIŲ

Jungtinėse Valstijose per protestų bangą dėl juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties jį areštuojant policijai buvo suimta mažiausiai 5 600 žmonių, rodo naujienų agentūros AP duomenys, surinkti iš policijos pranešimų spaudai, policijos įrašų socialiniame tinkle „Twitter“ ir žiniasklaidos pranešimų.

Protestus išprovokavo gegužės 25 dieną įvykęs incidentas, kai Mineapolio policijos pareigūnas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas) kelias minutes keliu spaudė ant žemės paguldyto ir antrankiais surakinto G. Floydo kaklą, kol vyras liovėsi kvėpuoti.

D. Chauvinas buvo apkaltintas trečiojo laipsnio (netyčine) žmogžudyste.

Žmonių buvo areštuota, kai kuriuose miestuose per protestus prasiveržus smurtui. Augant neramumams prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ragina policiją ir gubernatorius imtis griežtesnių priemonių situacijai suvaldyti.   

Mineapolyje, kur mirė G. Floydas, buvo sulaikyti maždaug 155 žmonės. Daug žmonių areštuota ir didžiuosiuose šalies miestuose. Pranešama, kad Niujorko mieste per protestus sulaikyta beveik 800 žmonių, dar daugiau kaip 900 – Los Andžele.       

GALERIJA

  • JAV nuo protestų pradžios sulaikyta mažiausiai 5 600 žmonių
  • JAV nuo protestų pradžios sulaikyta mažiausiai 5 600 žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Vakar per tv rode, kaip viena azijietiskos isvaizdos merga-protestuotoja, JAV gatveje, rusiskai komentavo. Tamsi istorija...

jonas

ir ne zodzio kaip aidi suviai, kad jau zuvo nemazai policininku ir protestuojanciu, saunuoliai zurnalistai

Anonimas

Dar neissiaiskino kas organizavo zmogzudyste ir riauses?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS