Karantinuotą viešbutį Kanarų salose palieka pirmieji sveiki svečiai | Diena.lt

KARANTINUOTĄ VIEŠBUTĮ KANARŲ SALOSE PALIEKA PIRMIEJI SVEIKI SVEČIAI

Dalis svečių penktadienį paliko karantinuotą viešbutį Kanarų salose, kur buvo tikrinama, ar jie neužsikrėtė koronavirusu, išplitusiu iš Kinijos po beveik visą pasaulį.

Ispanijos Kanarų salų sveikatos priežiūros pareigūnai patvirtino, kad 130 turistų iš viešbučio „H10 Costa Adeje Palace“ šią savaitę išvyks grupėmis. Kai paleidžiami poilsiautojai atvyko į šį Tenerifės viešbutį, keturi žmonės, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas, jau buvo hospitalizuoti.

Nė vienas iš šių svečių ir įstaigos darbuotojų nebuvo užkrėstas, pranešė valdžios institucijos. Tačiau dar 600 poilsiautojų iš 25 šalių teks pasilikti iki 14 dienų trukmės karantino pabaigos.

Reporteriai penktadienio rytą matė, kaip apsauginius drabužius dėvintys medikai matavo temperatūrą kelioms šeimoms ir poroms.

Išvykstantys viešbučio svečiai dėvėjo medicinines kaukes ir pasirašė dokumentus prieš įlipdami į lagaminų prikrautą mikroautobusą.

Tuo metu Ispanijos žemyninėje dalyje šią savaitę smarkiai padaugėjo užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų: iki penktadienio vidurdienio jų iš viso buvo 30.

Nors dauguma atvejų yra susiję su nauju koronaviruso židiniu šiaurės Italijoje, valdžios institucijos mėgina nustatyti, kur užsikrėtė dar mažiausiai trys iš vėliau susirgusių pacientų, įskaitant sunkios būklės 77 metų gyventoją, kuris nebuvo išvykęs į užsienį.

Pasak valdžios atstovų, nustatyta, kad tarp tų užsikrėtusiųjų yra du futbolo sirgaliai ir vienas sporto varžybų komentatorius. Jie lydėjo komandą „Valencia“ per Čempionų lygos rungtynes Milane.

Futbolo klubas „Valencia“ penktadienį paskelbė atšaukiantis visus su sportu nesusijusius renginius uždarose patalpose, galinčius „kelti pavojų žaidėjams, treneriams ir klubo darbuotojams“, pavyzdžiui, spaudos konferencijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jie sendien

sveiki,koronas tuno zmoguje iki 2men .tik tada ji randa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS