Niujorke prie savo namų nušautas liūdnai pagarsėjęs mafijos bosas | Diena.lt

NIUJORKE PRIE SAVO NAMŲ NUŠAUTAS LIŪDNAI PAGARSĖJĘS MAFIJOS BOSAS

  • 1

Niujorke veikiančiai Gambino (Gambinų) mafijos šeimai vadovavęs liūdnai pagarsėjęs gangsteris Francesco Cali (Frančeskas Kalis), dar žinomas kaip Frankas, buvo nušautas prie savo namų, ketvirtadienį pranešė policija.

Pareigūnų duomenimis, nuo 2015 metų klanui vadovavusiam F. Cali trečiadienį vakare buvo „kelis kartus šauta į liemenį“ prie namų Niujorko Staten Ailando rajone.

Kaip pranešė dienraštis „New York Daily News“, į gangsterį pravarde „Franky Boy“ buvo šauta šešis kartus, o po to jį partrenkė mėlynas furgonas, kuriuo paspruko įtariamieji.

Policija pridūrė, jog F. Cali buvo nugabentas į vietos ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis.

„Niekas nebuvo suimtas, vykdomas tyrimas“, – informavo policija.

2008 metais už turto prievartavimą nuteistas F. Cali atliko 16 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Anot amerikiečių žiniasklaidos, šis 53 metų vyras yra pirmas per pastaruosius 34 metus nušautas Niujorko mafijos bosas. Pastarąjį kartą Johno Gotti (Džono Gočio) užsakymu buvo nužudytas Paulas Castellano (Polas Kastelanas).

Nužudžius P. Castellano, J. Gotti vadovavo Gambino šeimai iki 1992 metų, kai buvo įkalintas už sąmokslą ir žmogžudystę. 2002 metais jis mirė kalėjime.

Gambino klanas yra viena iš penkių Niujorke ilgus metus veikiančių mafijos šeimų. Likę klanai yra Genovese (Dženovezių), Lucchese (Lukezių), Colombo (Kolombų) ir Bonanno (Bonanų).

Niujorko žiniasklaidos žiniomis, F. Cali pradėjo vadovauti Gambino šeimai 2015 metais; jis pakeitė ankstesnį bosą Domenico Cefalu (Domeniką Čefalų).

GALERIJA

  • Niujorke prie savo namų nušautas liūdnai pagarsėjęs mafijos bosas
  • Niujorke prie savo namų nušautas liūdnai pagarsėjęs mafijos bosas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skirtingas požiūris į mafiją

Niujorke mafijos bosai šaudomi, o Maskvoje mafijos bosui Striukiui Putinui meldžiamasi ir šlovės giesmės giedamos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS