Atsakė, kaip spręsti visuomenėje kylančias psichologines problemas | Diena.lt

ATSAKĖ, KAIP SPRĘSTI VISUOMENĖJE KYLANČIAS PSICHOLOGINES PROBLEMAS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad valdžia svarsto, kaip sumažinti dėl įvesto karantino tarp gyventojų vis labiau jaučiamas psichologines problemas. Ministras, viena vertus, psichologinės pagalbos siekiančiuosius ragina skambinti specialiosiomis linijomis, kita vertus, užsimena apie tokių problemų priežasties – šalyje įvesto karantino – sąlygų švelninimą.

A. Veryga paragino gyventojus naudotis psichologinės pagalbos linijomis, kurios, pasak jo, šiuo metu yra orientuotos į įvairias gyventojų grupes.

„Pradedant nuo senjorų ir baigiant vaikais, kurie turi specifinių klausimų. Jie gali kreiptis, susidūrę su kai kuriomis psichologinėmis ir emocinėmis problemomis“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Paklaustas, ar valdžia imasi kokių nors priemonių, siekiant išspręsti dėl karantino visuomenėje gausėjančias psichologinės sveikatos problemas, A. Veryga atsakė, kad svarstoma apie karantino sąlygų švelninimą.

Galvojame, kaip atlaisvinti tam tikras karantino sąlygas tam, kad gyventojai nesusidurtų su labai sudėtingomis psichologinėmis pasekmėmis.

„Suprasdami, kad ilgas izoliacijos laikotarpis gali kelti psichologinių problemų, jau dabar yra galvojama, kokiu metu ir kokiomis aplinkybėmis būtų galima svarstyti apie tam tikrą karantino sąlygų sušvelninimą. Bet tai turi būti susiję su labai objektyviais infekcijos suvaldymo kriterijais. Situacija pirmiausia turi nebeblogėti“, – teigė A. Veryga.

„Galvojame, kaip atlaisvinti tam tikras karantino sąlygas tam, kad gyventojai nesusidurtų su labai sudėtingomis psichologinėmis pasekmėmis“, – pridūrė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, „Baltijos tyrimų“ atliktos apklausos duomenys rodo, kad nemaža dalis šalies gyventojų tvirtina jau po pirmosios karantino savaitės jaučiantys neigiamus psichologinius ir fizinės sveikatos padarinius. Tai, kad koronaviruso pandemija ir ją suvaldyti skirtos priemonės neigiamai veikia psichologinę būseną, teigia pajutę 66 proc. respondentų. 28 proc. šalies piliečių sakosi pajautę fizinės savijautos sutrikimus.

Gairės: Aurelijus Veryga, karantinas, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, psichologinės problemos, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tikriausiai tos psichologines problemos or siaip buvo, jei zmogus sveikai masto, tai del karantino neatsiras psichologiniu ir psichiniu problemu.Jos tik per karantina pasireiske ir paastrejo. Lietuvos medikai gali drasiai priimti, kad butent tie, kuriems tos psichines sveikatos ir psichologines sveikatos pablogejimas pasireiske, tai ir yra siu sriciu klientai, tik kai nuo problemu buvo kur pabegti, jos nebuvo tokios matomos. Nera jokios prasmes ieskoti is kur virusas atejo ir ant jo visu sveikatos problemu karti. Viruso simptomai nera psichologiniai sutrikimai. Zmones patys turi valdyti savo prota taip, kad kontroliuotu tuos savo psichikos sutrikimus, bet skaiciai rodo, kad toli grazu ne visi suauge blaiviai masto.

čempionas ,

kas pasakis miau , Juk ne už gražias akis atskubėjo, be žmogaus rankos proto kuproto toki fokusa užtaisė ne šeip sau, kodėl tyla tarpe tu dydžiuju ponu valstybiu, nėra aišku savaime yra tik viena progresavo tas užkratas jau ne vienierius metus kombinavo ir taikėsi kur ir kada imti ir paleisti džina iš lempos kad pamėtytu po pasaulio šalis nu ir turim , kito kelio aš nematau, juk kiek žmoniu dabartiniu metu priviso, žeminas jau neveža , o kokie skaičiai tinginiu bedarbiu, o kur karai ir tragėdijos bėgliu armijos milijonai, bėgliu bėga iš savo namu dirbti tingi, neša kudašius ten kur lengviau yra, o kokiu keliu ta bogybe atsikratyti, taip ir turim ką žiūrim, radom taip ir paliksim, bet dydeli ponai pasaulio galiūnai juk tylės, ,

Algis

Bet ne vienas iš vadeliu neužsimena,iš kur pabėgo tas virusas,kas jį išplatino.Visi tyli bet savaime jis atsirasti negalėjo.Kinietis,rusas,amerikonas?Kas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS