128 kilogramus svėrusios kaunietės istorija: supratau, kad reikia kažką su savimi daryti | Diena.lt

128 KILOGRAMUS SVĖRUSIOS KAUNIETĖS ISTORIJA: SUPRATAU, KAD REIKIA KAŽKĄ SU SAVIMI DARYTI

Antsvoris gali ne tik sutrumpinti gyvenimo trukmę net iki 14 metų, bet sukelti ir įvairias rimtas ligas, kurios kaip reikiant apsunkina gyvenimą. Atėjus naujiems metams dažnas pasižada sau susitvarkyti mitybą ir atsikratyti nereikalingų kilogramų. Nuo ko reikėtų pradėti?

Kaunietė Irena Brazauskaitė, anksčiau praradusi tikėjimą tapti lieknesne ir sveikesne, šiandien džiaugiasi atsikračiusi net 25 kilogramų.

Moteris papasakojo savo istoriją. Ji teigė, kad su svorio problemomis ji kovojo nuo pat jaunų dienų.

„Didelis antsvoris sveikatai daro didelę žalą. Vienu metu jau galvojau, kad gali tekti atsisėsti net ir į neįgaliojo  vežimėlį. Iš prigimties niekuomet nebuvau liekna kaip balerina. Jau mokyklos laikais susidūriau su sunkumais, patyčiomis. Spręsti svorio problemų tėvai veždavo mane į Kauną pas vieną profesorių“, – jaunystę prisiminė pašnekovė.

Irena atskleidė, kad bėgant metams didelis antsvoris išprovokavo ir sveikatos problemų atsiradimą.

„Bėgant metams tie kilogramai vis kaupėsi ir kaupėsi. Atsirado problemų su sąnariais. Pradėjau jausti skausmus, vos paeidavau. Žinoma, to ėjimo ir nebūdavo daug, nes skaudėdavo kojas“, – atviravo I. Brazauskaitė.

Anot moters, pokyčiams ją paskatino svarstyklėse pamatytas šokiruojantis skaičius. Tuo pačiu, ji visai netyčia rado informacijos apie vieno mokslininko, vaistininko ir funkcinio maisto kūrėjo jau kuris laikas vystomą sveikatinimo projektą, kurio metu galima sužinoti, kaip teisingai elgtis su organizmu, jei kamuoja antsvoris ir sutrikęs virškinimas. Moteris ryžosi jame sudalyvauti.

Vieną kartą aš užlipau ant svarstyklių ir pamačiau, kad svoris siekia 128 kilogramus. Tuomet supratau, kad jau reikia kažką su savimi daryti, tačiau laikytis dietų – ne išeitis, nes po jų papildomi kilogramai vis tiek sugrįžta.

„Vieną kartą aš užlipau ant svarstyklių ir pamačiau, kad svoris siekia 128 kilogramus. Tuomet supratau, kad jau reikia kažką su savimi daryti, tačiau laikytis dietų – ne išeitis, nes po jų papildomi kilogramai vis tiek sugrįžta. Jaunystėje skaičiuodavau kalorijas, bet kilogramai po to grįždavo dvigubai. Visuomet galvojau, kad mano amžiuje jau yra neįmanoma kažką pakeisti. Tačiau vieną dieną paskaičiau apie vieną sveikatinimo projektą bei svorį padedantį mesti  produktą ir pradėjau juo domėtis“, – pasakojo kaunietė.

Irena džiaugėsi, kad dėl projekto jai pavyko atsisakyti ir vienos didžiausių ją kamavusių priklausomybių.

„Kiekvieną dieną suvalgydavau torto ar saldumynų, o dabar pro juos galiu praeiti pro šalį. Dingo poreikis saldumynams, susitvarkė žarnyno veikla. Išmokau valgyti ne viską iš eilės“, – apie mitybos pokyčius kalbėjo I. Brazauskaitė.

Tačiau mitybos pokyčiai buvo ne vieninteliai, kurie pradžiugino moterį – ėmė kristi ir ilgai kamavę papildomi kilogramai.

„25 kilogramų atsikračiau per maždaug 8 mėnesius. Aplinkiniai džiaugėsi ir domėjosi, ar kažką iš vis valgau. Aš valgydavau, alkana niekuomet nevaikščiodavau. Mano pavyzdžiu pasekė ir mano kolegė“, – pasakojo projekto dalyvė.

Su ištirpusiais kilogramais, anot pašnekovės, atėjo ir dar daugiau privalumų.

„Dar vienas svarbus pasikeitimas – spintoje atsirado kur kas mažesnio dydžio rūbų. Dabar tikrai norisi puoštis. Galiu vilkėti nebe lygaus sukirpimo plačius drabužius. Esu labai patenkinta“, – džiugesio neslėpė moteris.

Moteris pasakojo, kad metant svorį netrūko ir sunkumų, tačiau juos padėjo įveikti vienas labai svarbus ir paprastas dalykas, kurį patartų ir kitiems.

„Sunkiausia, turbūt, buvo atsisakyti saldumynų, tortų, pyragaičių, kuriuos be galo mėgau. Visuomet svarbu tikėti savimi. Manau, kad pasieksiu dar geresnių rezultatų. Norėčiau visiems palinkėti tikėti savimi, imtis veiksmų ir tuomet viskas pavyks“, – kalbėjo I. Brazauskaitė.

I. Brazauskaitės svorio metimo istorija laidoje „Sveikas rytojus“ sekmadienį, 12 val. per TV8 televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Noriu sužinoti

Tai ką čia reklamuoja?

o tai

kai jau numetus svori, tai 100 kg sverti jau skaitosi normalu, cia kaip riebi kiaule, kuri neturi saiko , pilvo verge

SUSIJUSIOS NAUJIENOS