Apklausa: dauguma gyventojų COVID-19 vakcinų vengia dėl baimių | Diena.lt

APKLAUSA: DAUGUMA GYVENTOJŲ COVID-19 VAKCINŲ VENGIA DĖL BAIMIŲ

  • 9

Gyventojai COVID-19 vakcina labiausiai vengia skiepytis genami baimių: juos neramina galimas skiepo šalutinis poveikis, nepatikima atrodo pati vakcina, sukurta per rekordiškai trumpą laiką, rodo naujausia LRT užsakymu atlikta apklausa.

Kaip skelbia portalas lrt.lt, rinkos tyrimų bendrovės „Norstat“ rugpjūčio 5–23 dienomis atliktos apklausos duomenimis, 39 proc. visų neskiepytų respondentų tikina bijantys COVID-19 vakcinos liekamųjų reiškinių ir šalutinio poveikio. Kita nemaža dalis respondentų (36 proc.) skiepais nepasitiki, nes, jų nuomone, COVID-19 vakcinos per greitai sukurtos. Tokių, kurie norėtų skiepytis kitomis, už Europos Sąjungos ribų naudojamomis vakcinomis, tebuvo vos 3 proc. tarp visų apklaustų neskiepytųjų.

Daugiau nei trečdalis jaunesnių ar vidutinio amžiaus apklausos dalyvių nurodė, kad skiepytis juos paskatintų įrodymai, jog vakcinos yra saugios. Tuo metu vyresniems respondentams nė viena iš apklausoje išvardintų skatinimo priemonių – piniginės dovanos, loterija, grėsmė būti atleistam iš darbo, didžiulis sergamumo šuolis, privilegijos paskiepytiems ar įrodymai dėl vakcinos saugumo – pasirodė nepaveiki.

Apklausos metu daugiau nei pusė (64 proc.) tikino, kad yra visiškai vakcinuoti – t. y. pasiskiepiję dviem vakcinos dozėmis arba viena doze, jeigu buvo skiepyti „Janssen“ vakcina. Visiškai neskiepytų buvo kiek daugiau nei ketvirtadalis apklausos dalyvių (28 proc.). Dalinai vakcinuotų apklausoje dalyvavo vos 7 proc. respondentų, o dar 2 proc. į šį klausimą apskritai nesutiko atsakyti.

Telefonu ir internetu vykusios apklausos metu apklausta tūkstantis vyresnių nei 18 metų respondentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

BLAIVIAI masto kaip ir vyriausybė kuri atleido vakcinų gamintojus nuo bet kokios atsakomybes.

pastebėjimas

Kai vakcinos bus patvirtintos Europos vaistų kontrolės ir už jų paveikų žmogaus organizmui neš atsakomybę gamintojas ar Lietuvos SAM, tada ir bus kalba, o dabar badykitės eksperimentiniu tirpalu kas tik norit, juoksis , kas juoksis paskutinis :)

Kas į tai atsakys?

Kodėl miršta ir paskiepyti? Gal ne ta skiepą pasirinko ?Vien klausimai ,be atsakymų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS