Ar kiaušiniai iš tiesų daro įtaką cholesteroliui kraujyje? | Diena.lt

AR KIAUŠINIAI IŠ TIESŲ DARO ĮTAKĄ CHOLESTEROLIUI KRAUJYJE?

  • 3

Per Velykas kai kurie suvalgo daugiau kiaušinių nei per visus metus. Anksčiau manyta, kad kiaušiniuose yra daug cholesterolio ir daug jų valgyti nereikėtų, tačiau pastaruoju metu apie šį produktą pradėta kalbėti jau kitaip.

„Kiaušiniai yra reabilituotas produktas. Paaiškėjo, kad cholesterolis, esantis kiaušiniuose, nedaro įtakos cholesterolio koncentracijai kraujyje. Cholesterolio koncentracijai įtaką daro kitas dalykas – kiek kepenys gamina cholesterolio. O tai, kad kepenys gamintų cholesterolį, skatina maistas, kuriame daug sočiųjų ir hidrintų riebalų. Taigi kiaušiniai yra geras, tinkamas maistas“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasakoja gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė.

Pasak jos, žmonės, nesergantys širdies ir kraujagyslių ligomis ir nesantys padidintos rizikos grupėje jomis susirgti, per dieną gali suvalgyti po vieną kiaušinį.

Ji pabrėžė, kad iš kaušinio baltymo žmogaus kepenys lengvai pagamina daug kūnui reikalingų baltymų, taip pat baltyme yra geležies, nesočiųjų riebalų, vitaminų, antioksidantų,

„Kiaušinis tikrai yra vertingas produktas ir saikingai jį valgyti galima ir reikia“, – pabrėžia Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cha

Vienais metais tie balvonai tauškia vienaip, kitais- jau atvirkščiai. O aš kiaušinius kaip valgiau, taip ir valgau. Ir mano cholesterolis normalus. Čia kaip su kava- kas dvi savaitės ji tai kenksminga, tai naudinga tampa. Žiūrint kas ir kiek pamoka tiems "mokslininkams".

Anonimas

Nemanau,kad galima jau nudazytus kiausinius deti i nesvarias kiausiniu pakuotes.Juk selmonelioze susirgsi paciupinejes ,nulupes suvalges toki kiausini .

Jonas

Kokios.vekykos be dazitu leidinių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS