Artėja didžiosios metų šventės: A. Veryga ragina neplanuoti didelių susibūrimų | Diena.lt

ARTĖJA DIDŽIOSIOS METŲ ŠVENTĖS: A. VERYGA RAGINA NEPLANUOTI DIDELIŲ SUSIBŪRIMŲ

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina gyventojus neplanuoti gausių švenčių Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu. Pasak jo, tokie susibūrimai kelia grėsmę, kad virusas bus išplatintas ne vienoje įstaigoje ar darbovietėje.

„Negali ramiai, deja, planuoti (gyventojai švenčių – ELTA). Viruso plitimas yra labai intensyvus ir tikrai raginčiau neplanuoti tokių šventimų draugų būriuose arba ratuose. Dar kartą pasikartosiu, kad bet koks susibūrimas – ypač kelių šeimų – reikš, kad, jeigu ten pateks bent vienas užsikrėtęs žmogus, tokioje aplinkoje virusas išplinta labai greitai. Ten nei kaukės dėvimos, nei atstumų yra laikomasi, žmonės švenčia, linksminasi, ir tada visa šita grupė žmonių grįžta – kas į darbą, kas į ugdymo įstaigą, tokiu būdu išplatina ligą, uždegdami ne po vieną, o netgi po keliasdešimt galimai židinių“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Jo teigimu, pavienės šeimos gali išvykti pailsėti į sodybas, tačiau, dar kartą pabrėžė laikinasis ministras, susibūrimų vengti reikia.

„Jei jau žmonės vyksta į sodybas, tai gali būti toks variantas, bet tuomet apsistoti kaip viešbutyje su šeima, pabūti, išeiti pasivaikščioti gamtoje, o nesusirinkti švęsti su keliomis šeimomis arba keliasdešimt žmonių. Tikrai to daryti šiuo metu negalima ir nereikėtų tokių renginių planuoti“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad portalas lrt.lt sekmadienį rašė, jog didžioji dalis sodybų jau yra rezervuotos Naujųjų metų sutikimui. Tai portalui patvirtino Kaimo turizmo asociacijos vadovė Agnė Vaitkuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS