Artėjant Kalėdoms PSO per šeimos susibūrimus ragina dėvėti kaukes ir namuose | Diena.lt

ARTĖJANT KALĖDOMS PSO PER ŠEIMOS SUSIBŪRIMUS RAGINA DĖVĖTI KAUKES IR NAMUOSE

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį perspėjo Europos šalis dėl dar spartesnio COVID-19 ligos plitimo 2021 m. pradžioje ir paragino per šeimos susibūrimus švenčių laikotarpiu dėvėti kaukes ir namuose.

Jungtinių Tautų (JT) organizacija pranešime teigė, kad „nors pasiekta trapios pažangos“, „COVID-19 ir toliau sparčiai plinta visame regione.“

„Yra daug rizikos, kad per pirmąsias 2021 metų savaites ar mėnesius atvejų dar padaugės, tam, kad to išvengtume, turime dirbti išvien“, – teigiama PSO pranešime.

Organizacija ragina visuomenę „nenumenkinti visų savo sprendimų svarbos“ ir imtis papildomų atsargumo priemonių ruošiantis švenčių laikotarpiui.

PSO ragina šventes švęsti, jei įmanoma, lauke, o „dalyviai turėtų dėvėti kaukes ir išlaikyti saugų atstumą.“

Namuose turi būti ribojamas žmonių skaičius, turi būti užtikrinta gera patalpų ventiliacija, padedanti smarkiai sumažinti užsikrėtimo riziką.

„Gali atrodyti nepatogu dėvėti kaukes ir laikytis atstumo, kai esame su artimaisiais ir šeima, tačiau laikantis tokių priemonių galima prisidėti prie žmonių saugumo ir sveikatos užtikrinimo“, – teigiama PSO pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Geriau

plastikinius maišus

nhj

o miegoti su kaukem ir laikytis atstumo :))))

jooooooooo

tik ko antikvarams tokių kaukių nereikia dėvėt vsio juk po zakono
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS