Asmeniniu pavyzdžiu skatina gyventi sveikiau: tereikia septynių žingsnių | Diena.lt

ASMENINIU PAVYZDŽIU SKATINA GYVENTI SVEIKIAU: TEREIKIA SEPTYNIŲ ŽINGSNIŲ

Gyventi sveikiau, aktyviau, pozityviau. To siekia tarptautinė organizacija "Global Wellness Day". Jos ambasadorė Lietuvoje Eglė Preikšaitytė tikina, kad vos viena diena gali pakeisti visą gyvenimą.

"Global Wellness Day" (GWD) – ne pelno organizacija, visame pasaulyje organizuojanti Pasaulinės sveikatingumo dienos renginius. Jų metu ir Lietuvos miestuose vyksta nemokami renginiai. Suaugusieji ir vaikai mankštinosi nemokamose šokių, zumbos, jogos treniruotėse, šoko žaibiškuose sambūriuose, mėgavosi sveikais kokteiliais, dalyvavo kitose veiklose.

GWD ambasadorė Lietuvoje E.Preikšaitytė siekia, kad žmonės susimąstytų, kaip gyventi geriau ir sveikiau. Atsakant į šį klausimą, siūloma išbandyti septynių žingsnių programą. Pagal ją, vien gyventi sveikai nepakanka – reikia būti atsakingam, užsiimti visuomenei naudinga, širdžiai miela veikla.

Klausimą, kaip gyventi geriau ir sveikiau, E.Preikšaitytė sau užduoda nuolatos.

"Aš pati daug metų aktyviai sportuoju, jau seniai domiuosi subalansuota mityba ir valgau pagal jos principus. Nesu vegetarė ar veganė, tačiau derinu maisto produktus. Stengiuosi kuo mažiau vartoti cukraus, nevalgau miltinių patiekalų, renkuosi šviežią maistą ir stengiuosi kuo daugiau gaminti namuose. Subalansuota mityba suteikia žymiai daugiau energijos, leidžia jaustis gerai ir lengvai", – pasakojo nuolatos besišypsanti pašnekovė.

E.Preikšaitytė džiaugiasi, kad septynių žingsnių GWD programą jai pavyksta įgyvendinti ne tik laisvalaikiu, bet ir darbe – SPA namuose.

"Kiekvienam siūlau rinktis subalansuotą mitybą, domėtis maisto produktais ir jų derinimu, rūpintis tuo, ką dedame į savo kūną. Taip pat kuo dažniau judėti, užsiimti mėgiama sporto šaka, laisvalaikį leisti aktyviai", – pataria aktyviai sportuojanti mergina.

Mergina viliasi, kad kiekvienas sveikatingumo dienos dalyvis suprato: jaustis gerai yra smagu.

"Aktyvus gyvenimas ir užsiėmimai dovanoja nuostabias akimirkas, teigiamas emocijas ir šypseną. Mūsų siekis – tą dieną praleisti kartu smagiai judant – buvo įgyvendintas. Matydami laimingus žmones, džiaugėmės galėdami keliais procentais pagerinti jų gyvenimo kokybę", – šypsosi šviesiaplaukė.

Tiems, kurie nori gerai jaustis ne tik per Pasaulinę sveikatingumo dieną, bet ir visus metus, E.Preikšaitytė pataria būti fiziškai aktyvesniems, daugiau judėti, nuolat mankštintis.

"Reikėtų ne laikytis alinančių dietų, bet rinktis subalansuotą mitybą. Skirti pakankamai laiko kokybiškam poilsiui, miegui, stengtis tobulėti, pažinti kuo daugiau skirtingų gyvenimo sričių ir, aišku, būti kuo pozityvesniems. Juk teigiamos mintys materializuojasi", – pataria gyvenimo džiaugsmą spinduliuojanti pašnekovė.

Šiemetinę Pasaulinę sveikatingumo dieną paženklino reikšmingas įvykis merginos asmeniniame gyvenime. "Dieną po šio renginio man pasipiršo mano širdies draugas. "Aš sakau taip!" – tai yra Pasaulinės sveikatingumo dienos šūkis. Taigi, pasakiau taip ne tik projekto idėjai, bet ir Mantui", – į dešinės rankos bevardį pirštą, kurį puošia sužadėtuvių žiedas, pažvelgė Eglė.

GWD organizacijos septynių žingsnių programa

1) kasdien po vieną valandą vaikščioti;

2) gerti daugiau vandens;

3) nenaudoti plastikinių butelių;

4) valgyti sveiką maistą;

5) daryti gerus darbus;

6) bent kartą per savaitę vakarieniauti kartu su šeima;

7) eiti miegoti 22 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

T

Propaguokite ka norite paziuresime ar neatsibos kalbeti ir taip niekas jusu neklauso

Nuomone.79m.besidziaugiantys gyvenimu.

Vezys neziuri kaip tu gyveni.Ne syki skaiciau ,maitinasi sveikai,praktikuoja joga ir sergu,mirstu.Drukteinis sako gyvenu sveikai ,o bumt.iciut ne po zeme.O kiek zinomu jaunu jau po visko.Valgyk ta kas tau skanu ir jautiesi gerai.Vaiksciok kiek gali ir dziaukis gyvenimu.Nepavydek nerukyk,nevartok kvaisalu.Buk zmogumi tikra to zodzio prasme.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS