„BioNTech“ jau netrukus prašys registruoti vakciną 5-11 metų amžiaus vaikų skiepijimui | Diena.lt

„BIONTECH“ JAU NETRUKUS PRAŠYS REGISTRUOTI VAKCINĄ 5-11 METŲ AMŽIAUS VAIKŲ SKIEPIJIMUI

  • 2

Vokietijos farmacijos kompanija „BioNTech“ ateinančiomis savaitėmis prašys leidimo savo vakcina nuo koronaviruso skiepyti 5-11 metų amžiaus vaikus. Institucijoms pasaulyje, „taip pat čia, Europoje“, bus pateikti atitinkamo tyrimo rezultatai, vokiečių žurnalui „Spiegel“ sakė viena įmonės įkūrėjų ir vadovė medicinos klausimais Özlem Türeci. „Mes jau ruošiamės gamybai. Vakcina yra ta pati, tačiau dozė bus mažesnė, jos reikės mažiau“, – pridūrė ji.

„BioNTech“ duomenimis, tyrimų rezultatai gauti, juos dar tik reikia parengti vaistų reguliavimo institucijoms. „Atrodo gerai, viskas vyksta pagal planą“, – sakė bendrovės vadovas Uguras Sahinas.

Iki metų pabaigos tikimasi tyrimų duomenų ir dėl vaikų nuo šešių mėnesių vakcinacijos.

Kartu abu koncerno įkūrėjai paragino daryti viską, kad ateinančiomis savaitėmis dar neapsisprendę žmonės būtų įtikinti pasiskiepyti.

„Mums, kaip visuomenei, dar lieka apie 60 dienų, kad išvengtume sunkios žiemos, – kalbėjo U. Sahinas. – Per šiuos du mėnesius turime padaryti viską, kas įmanoma, kad mobilizuotume kiek įmanoma daugiau žmonių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

Nekiškit savo nešvarių letenų prie musų vaikų!

sie

bilgeic isgamos su farma dar tykisi kad tevai daleis kad is vaiku darytu zombius kur jegu strukturu vadai ir ar jie nesupranta kad ir ju. vaiku tas pat laukia kur g. Flynas jav laivyno vadas juk demonu metodais nieko nepasieksim?======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS