„Camelia“ tęsia akciją senjorams: prisideda ir nauja kompensuojamų vaistų tvarka | Diena.lt

„CAMELIA“ TĘSIA AKCIJĄ SENJORAMS: PRISIDEDA IR NAUJA KOMPENSUOJAMŲ VAISTŲ TVARKA

  • 4

Vaistinių tinklas „Camelia“, siekdamas, kad būtiniausios prekės, susijusios su sveikata, būtų prieinamesnės, toliau tęsia specialią akciją senjorams. Jos metu taikoma iki 30 procentų nuolaida visam asortimentui, įskaitant receptinius bei nereceptinius vaistus, kosmetiką ir maisto papildus.

Tikslas – sumažinti senjorų finansinę naštą

Su mažų kainų kortele „Camelia“ vaistinėse išskirtinai senjorams taikoma iki 15 proc. nuolaida receptiniams vaistiniams preparatams ir 20 proc. nuolaida nereceptiniams vaistams. Kosmetikai galioja 25 proc., o maisto papildams – 30 proc. nuolaida. Likusį mažų kainų vaistinės asortimentą senjorai gali įsigyti 20 proc. pigiau.

Pasak UAB „Nemuno vaistinė“ generalinės direktorės Aušros Budrikienės, daugeliui senjorų sveikatos prekės yra gyvybiškai svarbios, todėl tokiu savo žingsniu vaistinių tinklas siekia sumažinti jų finansinę naštą.

„Senjorai – viena labiausiai finansiškai pažeidžiamų grupių Lietuvoje, todėl mūsų vaistinių tinklas jau ilgą laiką ieško sprendimų būdų, kaip dar būtų galima palengvinti garbaus amžiaus gyventojų kasdienybę. Šia galimybe jau pasinaudojo daugiau nei pusė Lietuvos senjorų. Džiaugiamės matydami ir jų pasitikėjimą mumis, tai skatina tobulėti“, – sako ji.

Pašnekovė pratęsia, kad nuolaidos galioja visą „Camelia“ vaistinių darbo dieną, kiekvieną dieną, todėl į jas senjorai galės ateiti pačiu patogiausiu metu. Anot UAB „Nemuno vaistinė“ generalinės direktorės, vyresnio amžiaus gyventojai mokės mažiau nepaisant to, kokį kiekį prekių pirks – nuolaidos bus taikomos nuo pirmo produkto.

Gyventojai įvertino „Camelia“ kainas

„Camelia“ užsakymu 2020 m. gegužės mėnesio pabaigoje atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas atskleidė, kad net 43 proc. apklaustųjų mano, jog „Camelia“ vaistinėse vaistai yra pigiausi. Palyginimui, antroje vietoje likusiam vaistinių tinklui pigiausias kainas priskyrė tik 19 proc. respondentų. Papildomai, pagal vaistinėms priskiriamų savybių analizę, šis tinklas žmonėms stipriausiai asocijuojasi su geriausiomis nuolaidomis, akcijomis bei žemiausiomis kainomis. Taip pat net 41 proc. vartotojų „Camelia“ vaistinių įvaizdį įvertino pozityviai teigdami, kad „Camelia“ jie identifikuoja kaip draugišką ir artimą prekės ženklą.

„Jau trečius metus iš eilės „Camelia“ visuomenės nuomone išrenkama kaip geriausią reputaciją turinti įmonė Lietuvoje ir tai yra didžiulis, pirmiausia, mūsų vaistininkų nuopelnas, kurie kiekvieną dieną tiesiogiai bendrauja su pacientais. Esame suinteresuoti ir toliau dėti didžiules pastangas, kad gyventojai turėtų galimybę ne tik įsigyti vaistus už prieinamą kainą, bet ir jaustų, kad jais nuoširdžiai rūpinamasi. Todėl kasdien investuojame ne į prabangių patalpų išlaikymą, o į savo teikiamų paslaugų kokybę ir protingą kainą, leidžiančią sutaupyti“, – sako A. Budrikienė.

Nuo liepos 1 d. – nauja kompensuojamų vaistų priemokų tvarka

Be „Camelia“ vaistinės teikiamų specialių akcijų senjorams, nuo šių metų liepos 1 d. įsigalioja ir naujas kompensuojamosios priemokos sumų kontrolės mechanizmas bei apmokėjimo tvarka. Tikimasi, kad šie pokyčiai padės gyventojams medicinos priemonėms skirtas išlaidas paskirti kitoms būtinoms reikmėms.

„Pagal naują tvarką, mažas pajamas gaunantys ar vyresni nei 75 metų Lietuvos gyventojai kompensuojamus vaistus galės įsigyti nemokamai, t.y. be jokios priemokos – jas padengs Valstybinė ligonių kasa neatsižvelgiant į tai, kokios kainos kompensuojamąjį produktą pacientas pasirinks. Siekiant išvengti nesusipratimų dėl naujų pokyčių, mūsų vaistininkai įsipareigoja informuoti pacientą ar jo atstovą apie priemokos padengimą individualiai“, – pasakoja „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė.

Vis dėlto, A. Budrikienė akcentuoja, kad senjorai ir mažas pajamas gaunantys gyventojai gali sutaupyti ir kitais būdais: „Pirmiausia – būtina konsultuotis su vaistininkais. Profesionalų patarimai ir tinkamas vaistų parinkimas ne tik padės išspręsti negalavimus, bet ir išvengti papildomų išlaidų. Antra – reikėtų susilaikyti nuo eksperimentų, o nerandant pigiausio reikiamo vaistinio preparato – paprašyti specialisto jį užsakyti ar pakeisti kitu“, – patarimais dalijasi pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo jo

,,senjorai jūs mums rūpite..", tik reikia pridurti - ,,..kol jūs turit pinigų..":D):D)

Taip taip

Camelia tęsia sukćiavimo akciją.Ir matyt ne ypač sekmingai

Vaistininkė

Absoliutus MELAS. REKLAMA ir daugiau nieko. Tai ne mażų kainų vaistinė. MULKINIMAS žmonių jau senai.Ypac senjorai tuo ir patiki, o juos mulkina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS