COVID-19 jau užsikrėtė 359 medikai | Diena.lt

COVID-19 JAU UŽSIKRĖTĖ 359 MEDIKAI

  • 1

Šiandien minima medicinos darbuotojų diena – išskirtinė. Net 265 sveikatos priežiūros specialistai ją sutinka sirgdami COVID-19, 1042 – izoliavęsi.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, pasveiko 94 medikai. Iš viso koronavirusu buvo užsikrėtę 359 medikai.

Pirmadienio rytą Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Lietuvoje nustatyta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1449. Pasveikusiais laikomi 474 žmonės, mirė 41 žmogus.

Sekmadienį ištirti 2287 ėminiai, iš viso jau atlikta 106 775 tyrimai. Ministerija skelbia, kad pirmadienio rytą laboratorijose liko neištirti 63 ėminiai.

Gairės: medikai, užsikrėtę medikai, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senelė

Mano šeimos gydytoja prieš mėnesį man asmeniškai aiškino, kad "jokio čia virusinio pavojaus nėra, nusičiaudėsi kelis kart ir viskas". Tai rodo, kad medikai (tkiuosi ne visi) neatsakingai suvokė informaciją, neatsakingai vertino save ir savo pacientus, todėl tiek daug jų užsikrėtusių, dirbančių keliose med. įstaigose - neįvertino rizikos, net būdami medikai, nesuprato ir jau draudžiamu laikotarpiu važiavo į Italiją, Prancūziją. Šiandien visi viruso židiniai med. įstaigose. Dėl taip vadinamo "chalatnoje otnošenije" kenčia jie patys ir pacientai. o jau antroje vietoje visokie ten priemonių trūkumai ir nemokėjimai dalykus naudoti dėmesingai ir reikliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS