COVID-19 pacientai ateityje gali būti guldomi ir Ukmergės bei Alytaus ligoninėse | Diena.lt

COVID-19 PACIENTAI ATEITYJE GALI BŪTI GULDOMI IR UKMERGĖS BEI ALYTAUS LIGONINĖSE

Santaros klinikose ketvirtadienį beveik užsipildžius lovoms, skirtoms COVID-19 pacientams, nuo penktadienio planuojama pacientus pradėti guldyti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę, ateityje jie gali būti guldomi ir Ukmergės bei Alytaus ligoninėse.

„Dar vietų turime, šiandien tikrai nakčiai užteks. Aišku, bus komplikuotesnė situacija, nes reikės tarp pastatų koordinuoti, tačiau turime sutarimą ir su Antakalnio ligonine, kad, tikėtina, nuo rytojaus ryto, vėliausiai – nuo pietų, turėsime kur pacientus hospitalizuoti su covidu papildomai“, – BNS sakė Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

„Taip pat mes turime atramines (ligonines-red.) – tiek Ukmergę, tiek Alytų. Esant poreikiui vėlgi su jais buvo perkalbėta, jie turi būti pasirengę. Jau dabar visuose regionuose pradeda atsirasti po truputėlį, tai jeigu ne ambulatoriniai, o sudėtingesni, bet ne patys sudėtingiausi, gali būti taip, kad, jeigu kokie aštuoni-dešimt ir iš karto, tiesiog atsidarinėsime ten dar padalinius“, – sakė ji.

Santaros klinikose šiuo metu užpildytos visos L korpuse esančios vietos, skirtos COVID-19 pacientams hospitalizuoti, tačiau po pietų, dalį pacientų išrašius gydytis namuose, trys-keturios jų atsilaisvins.

Kitame ligoninės pastate esančiame Nefrologijos skyriuje, kuriame kaip rezerviniame buvo atlaisvintos lovos COVID-19 pacientams, šiuo metu guli keturi pacientai.

Pasak A. Bilotienės-Motiejūnienės, esant reikalui ligoninė taip pat gali pacientus guldyti į 25 izoliacines palatas ir boksus, šiuo metu numatytus apžiūros laukiantiems pacientams su įtariama COVID-19 diagnoze.

Laukti šiems asmenims prie pastatų taip pat įrengtos papildomos patalpos.

Viena iš ligoninės vadovių pabrėžė, kad įstaiga iki šiol nėra sustabdžiusi jokių paslaugų teikimo, kai kurių apimtys yra sumažintos, tačiau tretinio lygio bei skubios pagalbos paslaugos teikiamos įprasta tvarka.

„Srautas nemažėja, jis išlieka stabilus, bet gal daugiau žmonės atkreipia dėmesį į karščiavimus ir nebūtinai atvyksta tik su COVID-19. Kadangi gripo sezonas, karščiavimai, virusinės visos infekcijos, visi važiuoja, natūralu, kad jų daugėja. Atvyksta tikrai nemažai, du-tris kartus daugiau negu atvykdavo, bet ne visi jie yra covidiniai, todėl tas ir vyksta: ištirti, apžiūrėti, paimti PGR tyrimą. Naudojame visuose priėmimuose greitesnius PGR nustatymo testus ir turime pakankamai nemažai darbo priėmimo skyriuose“, – sakė ji.

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninės padalinyje Antakalnio gatvėje 124 COVID-19 pacientams yra numatyta įrengti 130 lovų.

Trečiadienio duomenimis, Lietuvos gydymo įstaigose dėl COVID-19 yra hospitalizuoti 348 pacientai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS