COVID-19 pasiglemžė dvi jaunų žmonių gyvybes: vienas asmuo neturėjo nė 30 metų | Diena.lt

COVID-19 PASIGLEMŽĖ DVI JAUNŲ ŽMONIŲ GYVYBES: VIENAS ASMUO NETURĖJO NĖ 30 METŲ

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, iki šiol Lietuvoje koronavirusas pareikalavo keturių žmonių, kuriems buvo nuo 20 iki 29-erių metų, gyvybių. Nuo šios klastingos ligos mirė ir 19 žmonių, kuriems buvo 30-39 metai.  Skelbiama, kad per savaitgalį mirusiųjų nuo COVID-19 statistika pasipildė informacija apie dviejų jaunų žmonių mirtis.

Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus atstovė Birutė Stolytė portalui kauno.diena.lt teigė, kad viena iš šių mirčių buvo užfiksuota 20-29 metų amžiaus grupėje.

„Per paskutinę parą sužinojome apie vieną retrospektyvią mirtį, pagal pirmą COVID-19 mirties apibrėžimą, 20-29 amžiaus grupėje. Asmuo mirė maždaug sausio 5 dieną, asmens amžius – apie 28 metus. Mirė namuose pietryčių Lietuvoje“, – teigė B. Strolytė. 

Primename, kad pagal pirmą mirties apibrėžimą asmens pagrindinė mirties priežastis nurodyta COVID-19 liga.

Kitas nuo koronaviruso miręs asmuo – maždaug 38-erių. Žmogus mirė kovo 2 dieną, namuose, galimai Vilniaus mieste.

Kaip pirmadienio rytą skelbta, praėjusią parą nuo COVID-19 mirė šeši žmonės, daugumai jų buvo 80-89 metai.

Po tris mirusiuosius priklausė 80–89 ir 90–99 metų amžiaus grupėms.

Vienam mirusiam žmogui buvo nuo 70 iki 79-erių, o dar vienam nuo 60 iki 69-erių metų.

Visi šie asmenys mirė ligoninėse.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad per parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3336 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6698 mirtys.

Daugiausia mirusiųjų nuo COVID-19 – 1199 žmonės – priklausė 80-89 metų grupei. Keturiems mirusiems žmonėms buvo nuo 20 iki 29-erių metų.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 202 tūkst. 430 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Fg

Per didele dozia paimė ir užsivertė ir tai korona

4

Niekas nemiršta nuo COVID, miršta dėl to kad jų organizmas negali pasipriešinti kažkokiam tai COVID, nuo pat gimimo žmonės žlugdo savo sveikata, pvz. JAV 90% žmonių invalidai, pažiūrėjus koki maistą jie valgo, virš 6 metu teko visur ten būti, tai ir Europoje tas pats ir visur kur šilta, kur ne pripratę prie gripo ir panašių ligų. Išpūsta panika

Chi

Tai iš anksto jau žino mirusiųjų skaičių.., ale tikri ekstrasensai šioje vyriausybėje. Respect!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS