COVID-19 protrūkis grožio salone Kaune: viskas prasidėjo nuo „Adform kiemelio“ | Diena.lt

COVID-19 PROTRŪKIS GROŽIO SALONE KAUNE: VISKAS PRASIDĖJO NUO „ADFORM KIEMELIO“

Kaune, Luokės gatvėje esančiame grožio salone „Wash and Blow“ įsiplieskė koronaviruso židinys – iš viso su šiuo židiniu siejami aštuoni COVID-19 atvejai. Paaiškėjo, kad pirmosios šiame salone susirgusios kirpėjos užsikrėtimas yra siejamas su viruso protrūkiu „Adform kiemelyje“.

Kaip ketvirtadienio rytą informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, visi asmenys jautė koronavirusui būdingus simptomus. „Vertinama, kad liga šiame grožio salone išplito nuo darbuotojo, kontaktavusio su užsikrėtusiuoju, kurio susirgimo aplinkybės siejamos su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje“, – teigė NVSC specialistai.

Pirmojo asmens užsikrėtimas yra siejamas su „Adform kiemelyje“ kilusiu protrūkiu ir vėliau išplito šiame grožio salone.

Popiet Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengtoje konferencijoje NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė pateikė daugiau informacijos apie koronaviruso židiniu tapusį grožio saloną. „Per vakar dieną patvirtinti šeši atvejai: susirgo du darbuotojai, keturi antriniai atvejai. Pirmojo asmens užsikrėtimas yra siejamas su „Adform kiemelyje“ kilusiu protrūkiu ir vėliau išplito šiame grožio salone“, – situaciją komentavo G. Megelinskienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo žurnalistams Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė teigė, kad trys iš aštuonių patvirtintų COVID-19 atvejų nustatyti grožio salone dirbančioms kirpėjoms. „Su protrūkio atvejais didelės rizikos sąlytį turėjo 21 asmuo. Nustačius pirminį atvejį grožio salone, buvo izoliuoti trys darbuotojai, turėję didelės rizikos sąlytį su užsikrėtusia kirpėja“, – pasakojo R. Gabrielaitė.

Nustačius pirminį COVID-19 ligos atvejį, nurodyta atlikti dezinfekciją darbo vietoje ir tęsti veiklą sąlyčio neturėjusiems asmenims.

„Nustačius pirminį COVID-19 ligos atvejį, nurodyta atlikti dezinfekciją darbo vietoje ir tęsti veiklą sąlyčio neturėjusiems asmenims. Mažos rizikos sąlytį turėjusiems asmenims rekomenduota stebėti sveikatą ir pasireiškus COVID-19 ligos simptomams kreiptis į Karštąją liniją 1808“, – teigė specialistė.

Grožio salono savininkė bendrauti nepanoro

Portalo žurnalistams paskambinus į grožio saloną „Wash and Blow“ atsiliepė administratorė. Paklausta, ar gali pasidalyti savininkės, kuri galėtų pakomentuoti situaciją apie įsiplieskusį COVID-19 židinį, kontaktais, mergina tvirtino, kad asmeninio savininkės telefono numerio duoti negali. Tačiau žadėjo, kad savininkei bus perduota užklausa ir su portalo žurnalistais bus susisiekta. Deja, savininkės skambučio taip ir nesulaukėme.

SAM rengtoje spaudos konferencijoje NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja G. Megelinskienė taip pat sulaukė klausimo, ar grožio salono savininkė bendradarbiauja su epidemiologais. „Plačiau galėtų atsakyti NVSC Kauno departamentas, tačiau iš jų nusiskundimų neišgirdau. Bet kartais būna tokių atvejų, bent jau iš mūsų patirties, kad jeigu nebendradarbiauja įstaigos administracija, tai labai bendradarbiaujantys būna darbuotojai“, – apie situaciją, susijusią su koronaviruso valdymu, pasakojo G. Megelinskienė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai ir viena mirtis, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. 

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 2528 koronaviruso atvejai, šiuo metu tebeserga 686 asmenys, 1747 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 82 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų. Izoliacijoje yra 3146 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 156 įvežtiniai atvejai. Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 4973 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 594 tūkst. 478 ėminiai.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, grožio salonas Wash and Blow, viruso plitimas, viruso židinys
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Niekiniai rasineliai...

O kas irode, kad butent nuo klijento uzsikrete kirpeja??? Ar jis turejo pazima,kad serga covidu?? O kodel ne kazkur parduotuveje,transporte,ant suoliuko,pas gimines,draugus,nuo besimptomio koronos nesiotojo??? Kas per abejotinos Serloko dedukcinio metodo isvados??))))

Zosė

Tai,kad net jokių požymių nejaučia,bet tikrinasi ir randa...Tai mes gal kas antras toks sergantis,ko čia gąsdinat,vistiek visi prasirgt turėsim.Ko tie žmonės taip tos mirties bijo,geriau būt daržove kelis metus,ar nesiorientuot nieko,bet tik nenumirt.Neturi žmonės tikėjimo savyje,užtat ir gali gąsdint ,kas netingi

JKJ

O as pasidariau manikiūrą, pedikiūrą, nusikirpau plaukus, pasidariau antakiusr t.t, kažkodėl jokio viruso negavau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS