D. Britanijoje pradėti koronavirusu užkrėstų sveikų savanorių tyrimai | Diena.lt

D. BRITANIJOJE PRADĖTI KORONAVIRUSU UŽKRĖSTŲ SVEIKŲ SAVANORIŲ TYRIMAI

Jungtinė Karalystė tapo pirmąja valstybe, kurioje sveiki savanoriai tyrimo tikslais užkrėsti koronavirusu, sekmadienį patvirtino šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmieji niekada nuo COVID-19 neskiepytų savanorių tyrimai pradėti šį šeštadienį.

„Tikimės, kad „Human Challenge“ programa patobulins ir paspartins vakcinų bei gydymo nuo COVID-19 kūrimą. Pirmoji savanorių grupė jau pradėjo viruso charakterizavimo tyrimą Londono karališkojoje ligoninėje. Šie kruopščiai atrinkti suaugę savanoriai bus paveikti virusu saugioje ir kontroliuojamoje aplinkoje, o medikai bei mokslininkai juos stebės ir prižiūrės visą parą“, – naujienų agentūrai DPA sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Mokslininkai tyrimui atrinko iki 90 jaunų ir sveikų savanorių, kurie greičiausiai nesusidurs su sunkia COVID-19 forma. Iš pradžių savanoriai bus paveikti mažiausia įmanoma viruso doze, kurios užtenka, kad prasidėtų infekcija.

Tyrimo tikslas yra išsiaiškinti, kaip žmogaus imuninė sistema reaguoja į koronavirusą ir kaip viruso dalelės reaguoja su aplinka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

//////

Kvaili kurie sutiko būti bandomom pelem.O jeigu bus stipresnis tas nuodas suleistas ir negalės išgydyti ,kas bus tada ar pagalvojo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS