D. Razmuvienė: nebėra pavienių COVID-19 atvejų nė vienoje apskrityje | Diena.lt

D. RAZMUVIENĖ: NEBĖRA PAVIENIŲ COVID-19 ATVEJŲ NĖ VIENOJE APSKRITYJE

Nebeliko nė vienos apskrities Lietuvoje, kurioje būtų fiksuojami tik pavieniai užsikrėtimo koronavirusu atvejai, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Atvejai per vakar dieną registruoti visose dešimtyje apskričių. Didžiausias skaičius iš visų apskričių yra registruotas šį kartą Kaune, antroje vietoje Klaipėda, Vilnius. Tačiau nebėra nė vienos apskrities, kurioje būtų registruojami pavieniai atvejai“, – penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Razmuvienė. 

Pasak jos, didelė dalis naujų atvejų nustatyti po kontakto su jau užsikrėtusiais asmenimis. Tačiau, pabrėžia D. Razmuvienė, nemaža dalis piliečių taip ir negalėjo pasakyti, kur užsikrėtė COVID-19.

„Didžioji dauguma užsikrėtė, kurie turėjo kontaktą su jau susirgusiais, kuriems diagnozuotas teigiamas koronavirusinis infekcijos atvejis. Tokių yra dauguma. 138 negalėjo pasakyti, kur buvo, su kuo kontaktavo. Užsikrėtimo aplinkybės liko neaiškios“, – teigė ji.

Sudėtinga gydymo įstaigų situacija

Anot epidemiologės, nuo pandemijos pradžios susirgo 1325 medikai. Šiuo metu COVID-19 serga 721 medikas. Anot jos, dabar išskirti konkrečią medicinos įstaigą, tik kurioje būtų fiksuojami nauji užsikrėtimo atvejai, yra sunku, nes jau dabar paveiktos visos sveikatos priežiūros įstaigos.

„Išskirti gydymo įstaigas, kuriose registruoti nauji susirgimo atvejai, būtų praktiškai labai sunku, nes visoje Lietuvoje, visose asmens sveikatos priežiūros įstaigose – ar ji būtų didesnė, ar mažesnė, ar būtų skirtingi jų profiliai, skirtingos sritys – jų yra registruojama visoje Lietuvoje“, – teigė D. Razmuvienė.

Epidemiologė taip pat informavo apie naują židinį Plungės rajone.

Naujausias židinys yra Plungės rajone. Čia yra įsikūrę Stonaičių socialinės globos namai“, – sakė ji, pridurdama, kad virusas galėjo būti išneštas po šeimoje vykusios šeimos šventės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS