Dėl gedimo Registrų centre neįmanoma aptarnauti 99,7 proc. receptų | Diena.lt

DĖL GEDIMO REGISTRŲ CENTRE NEĮMANOMA APTARNAUTI 99,7 PROC. RECEPTŲ

  • 0

Dėl vakar sostinėje praūžusios audros antradienį šalies vaistinėse vis dar nėra galimybės aptarnauti elektroninių receptų. Vaistininkai teigia susiduriantys su skirtingais klientų atsiliepimais ir dėkoja gyventojams už supratingumą. Neaptarnaujami 99,7 proc. receptų, kol kas vaistai parduodami tik tiems, kas turi popierinę recepto versiją.

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ vadovė Laura Gogienė pasakoja, kad sunkiausia yra vyresnio amžiaus asmenims paaiškinti, jog tai sisteminis gedimas.

„Receptai dažniausiai išrašomi rimtoms lėtinėms ligoms gydyti, todėl vaistinėje negalime pateikti ir alternatyvos, tam tikrų vaistų be recepto. Pasitaiko atvejų, kai galime pasiūlyti vaistų nuo skausmo ar kitus negalavimo simptomus gydančius preparatus, tačiau elektroninių receptų aptarnauti neturime galimybės. Apmaudu, kad klientai negali gauti ir popierinio varianto, nes patekti į gydymo įstaigas vis dar sudėtinga, dažniausiai pacientai konsultuojami telefonu. Laukiame akimirkos, kai sistema vėl veiks, tuomet tiems, kurie paliko savo kontaktus, pranešime, kad galime juos aptarnauti“, – sako „Eurovaistinė“ atstovė.

Pasak vaistininkės, tai nėra pirmasis sistemos gedimas, tačiau toks ženklus pastebėtas jau seniai. „Eurovaistinė“ informuoja, kad vidutiniškai per dieną sulaukia 8000 klientų su elektroniniais receptais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS