Dėl koronaviruso intensyviau bus testuojami septynių savivaldybių gyventojai | Diena.lt

DĖL KORONAVIRUSO INTENSYVIAU BUS TESTUOJAMI SEPTYNIŲ SAVIVALDYBIŲ GYVENTOJAI

Širvintose, Vilniaus rajone, Jonavoje, Vilniuje, Šalčininkuose, Radviliškyje ir Klaipėdos rajone sergamumas koronavirusine infekcija (COVID-19) yra didesnis nei likusiose šalies savivaldybėse, todėl visą savaitę – nuo birželio 22 iki birželio 28 dienos – jų gyventojai profilaktiškai bus testuojami intensyviau, informuoja Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Sergamumo Lietuvoje rodiklis yra 3,6 atvejo tenkančio 100 tūkst. gyventojų. Testavimo apimtys didinamos tose savivaldybėse, kuriose sergamumas yra didesnis nei šis rodiklis ir per paskutines 14 dienų yra nustatytas daugiau nei vienas atvejis.

Tokia situacija yra Širvintų (66,3), Vilniaus rajono (21), Jonavos (9,7), Vilniaus miesto (8,0), Šalčininkų (6,6), Radviliškio (5,7), Klaipėdos rajono (5,0) savivaldybėse.

Šiose savivaldybėse nuo birželio 22 iki birželio 28 d. profilaktiškai bus tiriami visų gydymo, taip pat globos ir slaugos įstaigų, išskyrus vaikų globos įstaigas, darbuotojai.

Ligoninėse gydomi pacientai, taip pat slaugos, globos įstaigose globojami žmonės šiose septyniose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka. Per savaitę turės būti ištiriama nuo 5 iki 10 proc. tuo metu įstaigoje esančių pacientų ar gyventojų.

Kiti darbuotojai, kurių darbo specifika susijusi su klientų aptarnavimu, pavyzdžiui, dirbantys vaistinėse, parduotuvėse, šiose savivaldybėse, bus tiriami atsitiktine tvarka. Jie bus registruojami Karštąja koronos linija telefonu 1808, žmonės turės atvykti į mobiliuosius punktus.

Praėjusią savaitę savivaldybių, kuriose 14 dienų sergamumas koronaviruso infekcija, skaičiuojamas 100 tūkst. gyventojų, didesnis už Lietuvos vidurkį, buvo vienuolika, primena SAM.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Grėsmė

Kai kurios sanatorijos palengva pradeda dirbti, priima ligonius reabilitacijai po operacijų, taip pat priima ir komercinius poilsiautojus. Ar bus testuojami sanatorijų darbuotojai, aptarnaujantieji ligonius, nes panašu, kad jie pradeda dirbti be jokių patikrinimų dėl Covid užkrato. Nesaugu buvo ligoninėse, dabar užkrato grėsmė laukia sanatorijose.

Kaunietė

Gyvenu Kaune, per karantiną tikrai nebuvau Vilniuje, bet prireikus greitosios pagalbos buvau nuvežta i Kauno klinikas, konsultuojantis gydytojas, suvedęs asmens duomenis mato, kad testą nuo koronos viruso as dariausi Vilniuje... na, ir kaip tikėti tais testavimais!!! Net Vilniaus pusėj nebuvau, buvau apstulbus ir kaip reaguoti nežinojau, tiesiog tikėti tais testais jau nebesinori...

Zenonas

22 metu mergaite serga kraujo veziu. Dabar yra po komos. Ka daryti? Mano tel. 8 662 33770

SUSIJUSIOS NAUJIENOS