A. Dulkys: 12 metų ir vyresni vaikai nuo COVID-19 gali būti pradėti skiepyti birželio viduryje | Diena.lt

A. DULKYS: 12 METŲ IR VYRESNI VAIKAI NUO COVID-19 GALI BŪTI PRADĖTI SKIEPYTI BIRŽELIO VIDURYJE

12 metų ir vyresni vaikai nuo koronaviruso gali būti pradėti skiepyti birželio viduryje, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Skaičiuojamės Lietuvą pasiekiančias vakcinas, žiūrime, kiek jų turėsime antroms dozėms, kurios yra reikalingos (...). Panašu į tai, kad birželio vidurys, matyt, galėtų būti tas laikas, kada mes galėtumėme pasiūlyti vakcinuotis ir šiai amžiaus grupei“, – Žinių radijui antradienį sakė A. Dulkys.

„Manau kad taip“, – pridūrė jis, paklaustas, ar tai reiškia, kad paauglių vakcinacija gali prasidėti po savaitės.

Anksčiau premjerė Ingrida Šimonytė minėjo, kad dvylikmečių ir vyresniųjų skiepijimas prasidės birželį, tačiau procesas užsitęs, nes galinčių pasiskiepyti vaikų yra apie 120 tūkst.

Lietuvoje šiuo metu gali skiepytis visi vyresni nei šešiolikos metų gyventojai, tai galima padaryti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina – ja būtų skiepijami ir dvylikamečiai. Jų skiepijimui šio gamintojo „Comirnaty“ vakcina Europos vaistų agentūra pritarė gegužės pabaigoje.

Vaikus nuo dvylikos metų jau skiepija Italija, Vokietija ir kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mindaugas

Paskepyciau a pona Dulki uz aciu nereiktu nei skiepytis kurmiai nepraso skiepu paso ar galimybiu paso tegu prilecia mano seima kirdyxt kirkundu

Leo

.... jei lysi prie mano vaiku , paskui nemyzk , kad tavo seimai grasina ....

Ryta

Kas per VALDŽIĄ ČIA DULKY KAS TU TOKS KAD VADOVAUTUM KĄ TEVAM DARYTI???TIK STOTI PRIEŠ JUOS BAIGSIS JŪSŲ DIENOS NE AMŽINAI ČIA ATSISĖDOT Į PĖDĘS SOSTĄ!GAILĄ KAS PO JŪSŲ ATEIS DAUG BARDAKO REIKS TVARKYTI!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS