A. Dulkys apie vizitus pas gydytojus: didelės rizikos užsikrėsti COVID-19 nebėra | Diena.lt

A. DULKYS APIE VIZITUS PAS GYDYTOJUS: DIDELĖS RIZIKOS UŽSIKRĖSTI COVID-19 NEBĖRA

  • 0

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad gyventojams nebekyla didelių rizikų užsikrėsti COVID-19 vizitų pas gydytojus metu. Todėl, pažymi ministras, medikai grįžta prie įprasto paslaugų teikimo šalies gyventojams.

„Labai noriu pakviesti visus gyventojus, kad tie, kuriems buvo atidėtos įvairios planinės paslaugos, kreiptųsi į savo šeimos gydytojus. Daugelyje gydymo įstaigų situacija labai pozityviai keičiasi. Kviečiame dalyvauti prevencinėse programose, vykti planinėms dienos chirurgijos ir kitoms paslaugoms gauti“, – pirmadienį po Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžio sakė sveikatos apsaugos ministras.

„Kuo toliau, tuo kiekvieną savaitę daugiau atnaujinama sveikatos priežiūros teikimo paslaugų. Kas savaitę COVID-19 pacientams skirtų lovų ligoninėse mažėja apie 200. Tai reiškia, kad atsiranda ir infrastruktūra, ir personalas, kuris gali vėl sugrįžti prie mums įprastų paslaugų teikimo“, – pridūrė A. Dulkys, kartu pažymėdamas, jog rizika užsikrėsti koronavirusu vizitų pas gydytojus metu yra kur kas mažesnė, nei rizikos, kurias kelia pavėluotas kreipimasis dėl vienokių ar kitokių negalavimų.

„Turime kritinę medikų bendruomenės masę, paskiepytą nuo koronaviruso. Ji dirba su visomis reikalingomis apsaugos priemonėmis, laikosi visų epidemiologinių reikalavimų. Specialistų vertinimu, rizika sveikatai dėl pavėluoto kreipimosi į gydytoją yra kur kas didesnė, nei pavojus užsikrėsti koronavirusu“, – akcentavo A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS