A. Dulkys: iki birželio pabaigos pirmąja doze galima tikėtis paskiepyti 55–60 proc. gyventojų | Diena.lt

A. DULKYS: IKI BIRŽELIO PABAIGOS PIRMĄJA DOZE GALIMA TIKĖTIS PASKIEPYTI 55–60 PROC. GYVENTOJŲ

Paskelbus, kad jau nuo gegužės 10 d. visoje Lietuvoje bus pradėti skiepyti 55+ amžiaus grupės žmonės ir kas savaitę bus leidžiamasi viena amžiaus grupe žemyn, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad iki birželio vidurio, pagal šiuo metu turimus duomenis, galima tikėtis pirmąja vakcinos doze paskiepyti apie 1,2 mln. Lietuvos gyventojų.

„Iš to, kiek žinome šiandien, ir įsivaizduotume, kad niekas nesikeičia, tai būtų galima manyti, kad bent jau pirmąja vakcinos doze iki birželio pradžios ar vidurio mes galėtume pasiekti, kad pirmąją vakcinos dozę turėtų koks 1,2 mln. gyventojų, bet aš tą sakau atsargiai, nes labai kinta gamintojų teikiama informacija“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Dulkys, patikslindamas, kad skaičiuojant santykinai, iki birželio pabaigos galima tikėtis pirmąja doze paskiepyti iki 60 proc. gyventojų.

„Jeigu kalbėtume ne milijonais, o kokiu nors kitu parametru, tai prognozuotume, kad iki birželio pabaigos mes galėtume pasiekti, kad visų gyventojų atžvilgiu pirmąja doze būtų vakcinuota 55–60 proc. Lietuvos gyventojų. Bet kas žino, gal tie tiekimai bus dar geresni, negu kad šiuo metu turima informacija“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Visgi jis pažymėjo, kad jo pateikti skaičiai yra teoriniai, remiantis šiuo metu turima, tačiau itin dažnai kintančia informacija, kuri gaunama iš vakcinų gamintojų.

„Su gamintojais ne kartą esam prašovę. Vis dėlto kartais jų grafikai būna labai preliminarūs ir kartais atsitinka pozityvių dalykų, kad mus greičiau pasiekia net mūsų neįspėjus kažkokia siunta“, – atsargumo dėl pristatytų vakcinacijos tempų neslėpė A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aliancas

Bandysit per prievarta prasides karas as jum pazadu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS