A. Dulkys: penktoji kolona pradeda skleisti abejones dėl COVID-19 vakcinų patikimumo | Diena.lt

A. DULKYS: PENKTOJI KOLONA PRADEDA SKLEISTI ABEJONES DĖL COVID-19 VAKCINŲ PATIKIMUMO

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentuoja, kad šiuo metu naudojamos COVID-19 vakcinos yra efektyvios ir visiškai apsaugo nuo sunkių ligos formų. Visgi ministras atkreipia dėmesį, kad penktajai kolonai tarnaujantys žmonės jau pradeda skleisti tam tikras abejones dėl vakcinų patikimumo.

„Man toks jausmas, kad mes jau dvejus metus lyg tą patį kartojame, bet matau, kad penktai kolonai tarnaujantys žmonės pradeda skleisti jau netgi tam tikras abejones dėl vakcinų patikimumo. Sako: pažiūrėkit, palaukit, Lietuva čia neužsakė patikimų vakcinų, kaip čia dabar bus ir panašiai“, – LRT radijui pirmadienį teigė A. Dulkys.

Ministras akcentuoja, kad Lietuva rezervuoja vakcinas centralizuotai kaip ir visos kitos ES šalys, šį procesą koordinuoja Europos Komisija (EK) ir visos adaptuotos vakcinos visas ES nares pasieks vienu metu.

„Artimiausios adaptuotos vakcinos tam tikriems potipiams jau gali būti pradėtos skirstyti rugsėjo mėnesį. O pagal šiuo metu vyraujančius populiariausius potipius tokios vakcinos, naujausiomis žiniomis, gali atkeliauti lapkritį“, – pabrėžė jis.

Norėčiau akcentuoti, kad esamos vakcinos yra labai tinkamos.

Todėl A. Dulkys ragina nepasiskiepijusius gyventojus nelaukti ir skiepytis šiuo metu jau esančiomis vakcinomis. Pasak ministro, šių vakcinų patikimumas visiškai apsaugo nuo sudėtingų COVID-19 ligos formų.

„Norėčiau akcentuoti, kad esamos vakcinos yra labai tinkamos, labai efektyvios ir tiems, kurie yra apskritai nepasiskiepiję, ypač vyresniojo amžiaus, reikia nelaukti ir skiepytis jau dabar esamomis vakcinomis. Jos tikrai visiškai apsaugo nuo sunkių ligų, nuo sudėtingų situacijų“, – pabrėžė ministras.

GALERIJA

  • A. Dulkys: penktoji kolona pradeda skleisti abejones dėl COVID-19 vakcinų patikimumo
Freepik.com, Ž. Gedvilos/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (98)

Asas

Tegul dilkys issidulkina save su tuom vakcinom.gidyklis visa sveikatos sistema sujauke. O pas ji tik ausys auga.

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy By DEJAU ant TAVO DULKIŠKOS. SUPIYSTOS NUOMONES !!!! GYDYKIS KOL TAWE GYDO

Anonimas

Įdomu ką jis rūko ??? Protingas žmogus taip nekalbėtų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS