A. Dulkys: rudeniui turime pasiruošę apie 9,5 mln. įvairių COVID-19 testų | Diena.lt

A. DULKYS: RUDENIUI TURIME PASIRUOŠĘ APIE 9,5 MLN. ĮVAIRIŲ COVID-19 TESTŲ

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad Lietuva turi paruošusi apie 9,5 mln. įvairių COVID-19 testų atsargas, kurios būtų panaudotos tuo atveju, jeigu rudenį vėl išaugtų sergamumas koronavirusu.

„Mano informacija rodo, kad mes turime beveik 9,5 mln., gal ir daugiau įvairių testų. Dalis jų yra sandėliuose, dalis jų yra tiesiog rezervuota pagal sutartis ir tai yra greitieji antigenų testai savikontrolei, greitieji antigenų testai profesionaliam naudojimui, greitieji antigeno testai, kuriuos mes vadiname čiulpinukais“, – LRT radijui pirmadienį teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, šios testų atsargos yra paruoštos rudeniui, kai COVID-19 susirgimų skaičius gali vėl padidėti.

„Visa tai mes esame pasiruošę rudeniui, jeigu toliau augtų sergamumas ir jeigu norėtume įjungti tam tikrus testavimo algoritmus, tarkime, penktadieniais dalinti moksleiviams savikontrolės testus, arba reikėtų kažkokioms kitokioms reikmėms augant sergamumui. Tai mes pagal savo planą esame pasirengę tam tikrus rezervus“, – akcentavo ministras.

A. Dulkys tikina, kad jei COVID-19 situacija ir šaltuoju sezonu išliks stabili, šie testai neliks dūlėti sandėliuose. Pasak jo, artėjant testų galiojimo terminui, jie bet kokiu atveju bus panaudoti.

„Jeigu jau matysime, kad artėja jų galiojimo terminas, tai, be abejo, mes juos tikrai panaudosime ir padalinsime taip, kaip, beje jau ne kartą yra ir buvę. Bet turime būti pasirengę planą B, tą ir turime padarę“, – sakė jis.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad po to, kai šalyje pasibaigė ekstremali situacija, visos gydymo įstaigos turi pačios apsirūpinti testais.

„Pasibaigus ekstremaliai situacijai visos gydymo įstaigos turi rūpintis testais taip, kai ir rūpinasi bet kuo kitu: ar tai būtų švirkštai, ar kitos higienos priemonės, ar bet kas, kas reikalinga jų gydymo įstaigai, – tokia yra tvarka. Mes pasirūpinome, kad bent jau iki liepos 1 dienos jos visa tai turėtų, nes dabar jau joms yra nustatyti paslaugų įkainiai, į tuos paslaugų įkainius yra įskaičiuoti kaštai ir jos visiškai tai gali padaryti“, – pabrėžė A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

A. Dulkys: rudeniui turime pasiruošę...

Tai ir susileisk tuos testus į savo sutrydusį pasturgalį, pons ministeri.

pensininkė

testai negydo, o kiek turime vaistų nuo covido, juk visos ligos yra gydomos ,ko čia tos dėmesys covidui jau pripratome susergame ir pasveikstame kas čia tokio, o savo vakcinas leiskitės patys nes po jų vistiek susergi o gal ir krenti kaip lapas gatvėje

Špricas \\\\\.../////

>Buhalteriu< žmonės rašo.Jis ir kąsininku netinkamas,nes tenai irgi reikia proto turėti.___Neįsvaizduoju kur tokį beprotį iš vis nukišti.Tautos nelaimė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS