EK: „Moderna“ vakcina nuo COVID-19 ES nares gali pasiekti kitą savaitę | Diena.lt

EK: „MODERNA“ VAKCINA NUO COVID-19 ES NARES GALI PASIEKTI KITĄ SAVAITĘ

Pirmosios „Moderna“ vakcinos Europos Sąjungos nares, taigi, ir Lietuvą, turėtų pasiekti kitą savaitę, BNS informavo Europos Komisijos (EK) atstovybė.

„Mūsų žiniomis, pirmosios „Modernos“ vakcinos siuntos visas ES valstybes turėtų pasiekti kitą savaitę, jos bus skirstomos pro rata principu (pagal gyventojų skaičių)“, – BNS ketvirtadienį informavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Pasak EK atstovybės, siuntos pristatomos remiantis konkrečiais valstybių narių ir gamintojo susitarimais, o EK šiuose susitarimuose nedalyvauja, todėl tikslius skaičius turėtų pateikti Lietuvos institucijos.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) savo ruožtu pranešė, kad vakcinos atvykimo detalės šiuo metu yra derinamos ir platesnė informacija bus teikiama turint galutinį patvirtinimą.

EK leidimą Europos Sąjungoje platinti „Modernos“ vakciną suteikė trečiadienį.

„Moderna“ vakcina yra antroji patvirtinta Europos Sąjungoje. Gruodžio pabaigoje buvo uždegta žalia šviesa pradėti skiepyti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtu preparatu.

„Moderna“ vakcina turi būti laikoma esant -20 Celsijaus laipsnių temperatūrai – daug mažesniame šaltyje negu „Pfizer-BioNTech“ vakcina, kuriai reikalinga -70 laipsnių temperatūra. Dėl šios priežasties „Moderna“ vakcinos logistika yra paprastesnė.

Europos Komisija jau yra užsakiusi „Moderna“ vakcinos, kad ja būtų galima aprūpinti ES nares.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS