Epidemiologė: blogiausia – dar prieš akis, laukia naujas mūšis | Diena.lt

EPIDEMIOLOGĖ: BLOGIAUSIA – DAR PRIEŠ AKIS, LAUKIA NAUJAS MŪŠIS

  • 16

Per praėjusią parą nustatytas didžiausias naujų COVID-19 atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios – 6234. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė, epidemiologė Rolanda Lingienė įspėja, kad blogiausia – dar prieš akis.

„Bijau, kad blogiausia – dar prieš akis. Deja, bet omikron atmaina daro savo, tad 6234 atvejai – tikrai bus ne riba. Kritinės gali būti ne kelios savaitės, o visas mėnuo ar net dar ilgesnis periodas. Tad laukia naujas mūšis“, – feisbuke trečiadienį rašė epidemiologė.

Ji priminė, kad reikia vengti masinių renginių, jei pavyksta – maksimaliai riboti kontaktus.

„Atleiskit, bet tikrai nesuprantu, kokio velnio kai kurie mūsų braunasi į masinius susibūrimus, tuo labiau nesuprantu kai kurių politikų, skatinančių panašius susibūrimus. Tam tikrai ne laikas. COVID-19 yra čia, ne kažkur. Jis tarp mūsų visų. Nemažai jį turi ir net nežino, kad jį platina, tačiau kiti jį pasigavę – deja, bet keliauja tiesiai į ligonines“, – rašė R. Lingienė.

Anot jos, tai nebūtinai lemia amžius ar fizinė būklė. „Taip, su širdies ir kraujagyslių ligomis, antsvorį turintiems ar cukriniu diabetu sergantiems jis yra pavojingesnis, bet medikai šiai dienai kovoja ir ne tik dėl tokių pacientų gyvybių. Kaunasi už jaunus, sveikus ir net negalėjusius pagalvoti, kad juos jis taip iškirs. O turintys vaikų – būkite itin budrūs. Fiksuojame daug židinių būtent mokymosi įstaigose ir šeimose. Tad prieš organizuodami nekaltą draugišką vakarėlį, gerai pagalvokite ar tikrai verta. Gal gali jis palaukti, kol tie skaičiai bent mažumėle bus gražesni?“ – rašė specialistė.

Ji priminė, kad būtina ten, kur buriasi žmonės, su kuriais nebūname įprastai, dėvėti respiratorius (be flitro), plauti rankas, pajutus ligos simptomus –  neiti į lauką, testuotis ir t.t. 

„Priminsiu, kad visą virtinę stipriausių šalies vyrų šis virusas buvo išguldęs, nes infekcijos išplitimo priežastimi tapo vienas bendro naudojimo spausdintuvas biure, aptarnavęs visą aukštą, o kitos įmonės veikla buvo paralyžiuota, nes krūva darbuotojų COVID-19 pasigavo gerdami kavą iš kavos aparato biure. Dar kita įmonė laikinai prarado keliasdešimt darbuotojų, nes jie privalėjo kas rytą pasitikrinti blaivumą, pūsdami į alkotesterį, stovintį nevėdinamame koridoriuje. Ir, žinoma, aplinkui buvo pilna smalsių kolegų“, – teigė R. Lingienė.

Kaip trečiadienio rytą skelbė Statistikos departamentas, praėjusią parą nustatyti 6234 nauji COVID-19 atvejai, mirė devyni žmonės.

Tai didžiausias naujų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios. Paskutinį kartą atvejų rekordas fiksuotas lygiai prieš savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Nu

Zinau židinys buva del to, kad imone ejo i viena tualeta. O reikejo nesiburiuot neit, nu. Bet va ėjo...

na

čia ne korona kalta...čia milijardai plaukia...jie juk viską suplanavę...o skiepus dalina, kaip vitaminus...jau 4 ir 5 dozelė laukia. Kol jie dalinsis euriukus, kol gydytojai gaus už mus priedus...nelaukit korona niekad nesibaigs. Ar gali politikai tapti medikais, ypač buhalteris Dulskys, ekspertas matematikas išmestas nerandantis kur nutūpti ištisai gąsdina žmones...gal kokia nukvakus bobutė ir tiki kad yra korona yra mikronas...abejoju, mąstantis žmogus tikrai tuo netiki. O psichozė tai jaučiama...kur jos nebus jei viskas vyksta per prievarta...nepasiskiepijai negali dirbti, nepasiskiepijei negali eiti į parduotuvę...ar kirpykla..o serga labiausiai neturintys savo imuniteto pasiskiepiję. Laikas parodys...kas sveikesni..ar marmaliuoti ar sveiką savo imunitetą išsaugoje. Poniai laikas su savo pasakom pasikavot, kaip tu visiems nusibodai...iki gyvo kaulo įkyrėjai...parsidavėliai

Anonimas

Jau du metai kaip tik mūšius prieš akis ir tematom. Visiškas išdurnėjimas valdžiagyvių, pastovios rietenos ir nieko neišmanymas.Laukiam tik vieno momento, kada tas durnių laivas nuskęs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS