Epidemiologė: sergančiųjų koronavirusu skaičiaus augimas lėtėja | Diena.lt

EPIDEMIOLOGĖ: SERGANČIŲJŲ KORONAVIRUSU SKAIČIAUS AUGIMAS LĖTĖJA

  • 5

Sergančiųjų koronavirusu skaičiaus augimas lėtėja, antradienį LRT radijui sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Šiai dienai galiu pasakyti, kad sergančiųjų kiekis registruojamas jis nėra didelis, tačiau tas skaičius nėra mažėjantis, tiesiog augimo tempas yra sulėtėjęs“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

„Jei kovo pirmomis savaitėmis buvo registruojamas susirgusiųjų skaičiaus padvigubėjamas kas tris dienas, kas penkias dienas, kas aštuonias dienas, tai dabar registruojamas ilgesniame laike, kaip sakome, augimo tempas sulėtėjęs, dabar padvigubėjimas yra užregistruotas, paskutinio sekmadienio duomenimis, per 13 dienų“, – pridūrė ji.

Reikėtų pralaukti dar savaitėlę – apie penkias, septynias dienas, nes turėjome Velykinį savaitgalį.

Anot D. Razmuvienės, įvertinus, kaip buvo laikomasi karantino reikalavimų Velykinį savaitgalį, bus galima pamatyti aiškesnę situaciją šalyje.

„Manau, kad reikėtų pralaukti dar savaitėlę – apie penkias, septynias dienas, nes turėjome Velykinį savaitgalį. Būtent tas mūsų elgesys parodys, po trumpiausio inkubacinio periodo, ar tikrai mūsų situacija yra gerėjanti.(...) Dar piko mes, ko gero, nesame pasiekę. Reikia pralaukti“, – kalbėjo epidemiologė.

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija informavo apie 9 naujus Covid-19 užsikrėtimo atvejus, antradienį – apie 8.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje koronavirusas nustatytas 1070 žmonių, mirė – 24, o pasveiko – 101.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Netikiu

O kur žadėti 5000 ėminių/parą, tada sužinosime ar mažėja. Dar per anksti teigti apie atvejų mažėjimą.

Apie "sitas virusas"

Taigi pasiziurekit eminiu talpeles kaip jos netikroviskai pavadintos! Banditai pinigus plauna, o jus tikit situo briedu.

Senas kaunietis

Bet kuriuo atveju- tai ypač gera naujiena. Bet tai žurnalustams juk negerai? Laikas įjungti Kasiulevičių- gal dar išspaus ką blogo :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS