Epidemiologinius duomenis dėl koronaviruso šiemet savarankiškai pateikė 1,6 tūkst. žmonių | Diena.lt

EPIDEMIOLOGINIUS DUOMENIS DĖL KORONAVIRUSO ŠIEMET SAVARANKIŠKAI PATEIKĖ 1,6 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Epidemiologinius duomenis apie tai, kaip užsikrėtė koronavirusu ar su kuo turėjo didelės rizikos kontaktą, šiemet savarankiškai pateikė 1,6 tūkst. žmonių.

Kaip penktadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), šie žmonės centro internetiniame tinklalapyje užpildė anketą – tokias pat anketas įprastai pildo ir epidemiologinį tyrimą atliekantys specialistai ir savanoriai.

Anketoje prašoma nurodyti, kokiomis aplinkybėmis žmogus užsikrėtė, informuoti apie darbovietes, taip pat vietas, kur žmogus lankėsi, įvertinti turimas sąlygas izoliuotis, apibūdinti jaučiamus simptomus, nurodyti sąlytį turėjusius žmones bei pateikti kitą epidemiologams svarbią informaciją.

NVSC pabrėžia, kad operatyviai pateikta epidemiologinė informacija leidžia greičiau izoliuoti su užsikrėtusiuoju koronavirusu bendravusius asmenis ir taip stabdyti tolesnį viruso plitimą.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo beveik 197 tūkst. asmenys, mirė 3225. Iš viso su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 6286 mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS