G. Surplys: karštoji koronaviruso linija – vis dar apkrauta | Diena.lt

G. SURPLYS: KARŠTOJI KORONAVIRUSO LINIJA – VIS DAR APKRAUTA

Koronaviruso karštoji linija, kuria skambinantieji gali registruotis tyrimams dėl koronaviruso, vis dar apkrauta, sako Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys.

Penktadienį spaudos konferencijoje jis dar kartą paragino skambinančiuosius be reikalo neužimti šios linijos, nes ja registruojasi ne tik tie, kuriems numatyti prevenciniai tyrimai, bet ir karščiuojantys ar ketinantys gultis į ligonines planinėms operacijoms.

„1808 telefono linija vis dar yra užkrauta, tai reiškia, kad tie žmonės, kuriems pasireiškia COVID-19 simptomai, negali prisiskambinti ir pakliūti į mobilius punktus tyrimams. Dar kartą labai norėčiau paprašyti tų, kurie neprivalo tirtis – jei nejaučiate simptomų, neskambinkite 1808, nes užkertate kelią išsitirti kitiems“, – sakė jis.

Tiek G. Surplys, tiek sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga jau ketvirtadienį ragino neužimti šios linijos. Ministras tvirtino, kad savivaldybės neteisingai, kaip prievolę, o ne rekomendaciją, suprato kvietimą prevenciškai išsitirti įvairioms žmonių grupėms.

Antradienį ir trečiadienį koronaviruso linija sulaukė keliolikos tūkstančių skambučių – Pasak A. Verygos, didžiąją dalį skambinusių sudarė vaikų darželių darbuotojai. Jis žadėjo, jog ateityje tokiems tyrimams bus įvestos kvotos.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, Karštoji linija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kavenskis

Vadove Giedriau Siurply nupirk savo pavaldiniams patoges darbo priemones stalus , kreslus ,normalu kavos aparata , poilsio kambari ...t.t. laikas isaugti is sovietinio mentaliteto. Nors is kitos puses prie sovietu buvo geriau !!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS